Primaria Resita vrea sa cumpere terenuri si locuinte

Primăria cumpără terenuri și apartamente care se vând sub prețul pieței pentru a salva piața imobiliară și a refuncționaliza zonele moarte. Primăria Reșița vrea să cumpere un teren în suprafață de 7 h și o hală ce aparține fostei firme Eurometal, aflată în insolvență, aflate în cartierul Mociur. Aceste terenuri și hala au fost scoase la vânzare cu 3 ani în urmă, iar suma de la care s-a plecat era de 3 milioane de euro. Prețul a scăzut între timp și acum s-a ajuns ca firma să le scoată a 5-a oară la licitație, cu suma de 600 de mii de euro, un preț ce îl determină pe primar să-și dorească această achiziție.

”Eu cred că la nivelul acesta de cotație Primăria are obligația să revină și să achiziționeze din piață aceste terenuri. După ce le luăm vom face un plan de urbanism zonal, vom propune alte funcțiuni pe terenurile în speță, e vorba și de terenul alăturat (alte 7 h) care este al acelei firme turcești din Izmir și o să încercăm să facem un plan de dezvoltare urbanistică de o altă manieră, altceva decât ce a fost industrie până acum”, a spus Ioan Popa.
Popa a explicat că vrea să cumpere terenuri dar și clădiri și apartamente care se vând sub prețul pieței pentru a ridica prețurile și a refuncționaliza achizițiile făcute.

”Și în cazul apartamentelor vom face probabil de aceeași manieră. Îmi doresc ca în 2017 primăria să achiziționeze 40, 50, 60 de apartamente în ofertă publică. Vom încerca să prindem toate apartamentele la prețuri mici, astfel încât să salvăm cu alte cuvinte piața imobiliară, pe de-o pare, să o aducem la valori rezonabile. Pe de altă parte mă gândesc că vom aduce în oraș medici, profesori, poate tineri și atunci le putem oferi o variantă de relocare corectă”, a mai spus primarul Reșiței. De altfel, Guvernul României a lansat facilități pentru relocarea populației în zone urbane acordăndu-se un stimulent de 12.500 de lei pentru cei care se mută într-un oraș de la o distanță mai mare de 50 de km.

Comentarii

comentarii