Primarul comunei Iablanița din Caraș Severin, Victor Terteleacă, condamnat la un an de închisoare VIDEO

Victor Terteleacă, primarul PMP al comunei Iablanița din Caraș Severin, a fost condamnat de instanța de judecată la un an de  închisoare pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului. Magistrați de la Judecătoria Caransebeș l-au găsit vinovat pe Victor Terteleacă, primarul comunei Iablanița, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și a stabilit  în sarcina inculpatului pedeapsa de 1 an închisoare. Judecătorii au decis amânarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 NCP, de doi ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.

Instanţa a apreciat că inculpatul a consumat băuturi alcoolice chiar la locul său de muncă şi că, deşi era conştient de starea în care se afla şi avea posibilitatea să solicite unui angajat sau unui membru al familiei să îl transporte acasă, a preferat să urce la băut volanul autovehiculului.

Primarul Terteleacă a fost prins băut la volan și fără declarație pe propria răspundere în noaptea de după alegerile parlamentare de anul trecut.  Un echipaj de poliție rutieră, aflat în misiune pe DN57B, la intrarea în comuna Iablanița dinspre Bozovici, l-a oprit pe primar pentru verificarea de rutină a actelor și a declarației, conform restricțiilor de circulație pe timp de noapte. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest și în urma testării a fost depistat cu o alcolemie de 0,76.

În 13 octombrie, Judecătoriei Caransebeș a dat sentinta de mai sus, sentință care a fost atacată în apel. Azi, a venit sentinta de la Curtea de Apel Timișoara care i-a respins apelul. În plus, primarului i-a fost suspendat permisul de conducere pe drumurile publice pentru doi ani. 

Comentarii

comentarii

One thought on “Primarul comunei Iablanița din Caraș Severin, Victor Terteleacă, condamnat la un an de închisoare VIDEO

Comments are closed.