Primarul de la Prigor, prins cu șpagă de 2000 de euro, rămâne mai departe în pușcărie

pavel-verindeanu-primar-prigor-640x426Cum se scuză un primar prins în flagrant pentru banii pe care i-a luat de la un investigator DGA. Ce le transmite adversarilor săi politici UPDATE Decizia CAT .

Numai minciuni şi provocări din partea investigatorului sub acoperire al DGA – acestea au fost argumentele pe care şi-a construit apărarea primarulu comunei cărăşene Prigor,  Pavel Verindeanu. Acesta a fost prins în flagrant când a primit o primă tranşă de 2.000 euro după ce a promis că, pentru 7% din valoarea unui contract de concesionare a opt hectare de teren în zona turistică, va asigura trecerea prin consiliul local a hotărârii. Audiat  astăzi de Curtea de Apel Timişoara, care a judecat recursul împotriva deciziei de arestare pentru acuzaţia de trafic de influenţă, Verindeanu a susţinut că ” a fost o prelucrare totală din partea investigatorului sub acoperire. Nu este reală acuzaţia adusă. A fost o înscenare. De două ori m-a văzut cu el – prima oară a venit la primărie şi am mers să-i arăt locul unde se poate investi şi a doua oară a venit în faţa casei mele. Investigatorul m-a îmbiat cu banii. Nu mai ştiu cum au ajuns cei 2.000 de euro în buzunarul hainei. Când am coborât din maşina, am aruncat banii. Procentul de 7% de care am discutat la telefon era cel cu care să sponsorizeze primăria”.

Cei doi avocaţi ai primarului au susţinut că “investigatorul sub acoperire a provocat în permanenţă. A iniţiat toate discuţiile, inclusiv de bani, chiar dacă primarul i-a spus că nu-i trebuie nimic. Provocarea a fost dusă peste limită. Stenogramele sunt parţiale. Toate propunerile investigatorului erau o fabulaţie futuristă, care nu se putea realiza, a Parchetului. Nu a vorbit cu niciun consilier local, nu a influenţat pe nimeni. Putem vorbi cel mult de primire de foloase necuvenite. Fiind la al treilea mandat de primar, cred că se bucură de un respect din partea comunităţii care l-a reales. Nu vedem unde este pericolul social”. Procurorul a solicitat respingerea recursului ca nefondat. În ultimul său cuvânt, primarul din Prigor a cerut să fie pus în libertate pentru că are un copil bolnav şi “toate acuzaţiile sunt făcute de adversarii mei politici. Le las lor primăria  şi să mă lase pe mine în pace cu problemele mele. N-am luat nimic, toţi banii sunt în buget”. Instanţa a rămas în pronunţare. Curtea de Apel Timişoara a respins recursul primarului din Prigor care rămâne în arest.

Preluare integrala,citeste mai multe pe  www.pressalert.ro

 

Comentarii

comentarii