Primarul Ioan Popa: Nu se vor tăia teii de pe Republicii! VIDEO

De mâine, în municipiul Reșița vor fi introduse noi modificări și restricții în trafic. Lucrările pentru introducerea tramvaiului vor ajunge în zona Micro I. Se știe că la Reșița, se desfășoară lucrări în cadrul unui proiect cu finanțare europeană de modernizare a transportului public electric.

După ce luna trecută, au fost închise două tronsoane de circulație pe Bulevardul Republicii de la Dacia spre Renk, de luni, 27 iunie, va fi închis un al treilea tronson. Principala modificare este următoarea: Se închide circulația auto pe Bulevardul Republicii de la intersecția cu Str. Progresului (Complex Victoria) până la sensul giratoriu de la Intim. Mai exact, urmează închiderea tronsonului de drum corespunzător zonei Micro I – sensul de mers în sus.

Pe lângă reabilitarea părții carosabile și a trotuarelor, vor fi demolate mai multe chioșcuri. O parte dintre copacii existenți vor fi înlocuiți.   

Lucrările la infrastructura tramvaiului au început pe Bulevardul Republicii pe tronsoanele din microraioanele 3 și 4 și, parțial, pe pasajul Intim, iar  începând de luni, vor fi extinse și în microraionul 1, unde cetățenii se tem că vor fi tăiați toți teii de pe marginea drumului. Primarul Ioan Popa le garantează reșițenilor că teii de pe marginea Bulevardului Republicii, de la Victoria și până la Intim, nu vor fi tăiați. Angajații primăriei vor toaleta și vor îndepărta doar teii care prezintă pericol pentru cetățeni și circulația auto.

Teii respectivi sunt tineri, au în jur de 50 de ani și au fost plantați în anii 60 prin muncă voluntară de angajații uzinelor reșițene și locuitorii noului cartier Lunca Bârzavei – cartier ce se năștea atunci. Lucrările pe Bulevardul Republicii trebuie finalizate până la sfârșitul acestui an.

Comentarii

comentarii