Primarul Popa si ”munca mai puțin vizibilă” depusă din fotoliul de primar

Vocile cetățenilor care se întreabă ce a făcut actualul primar Popa în ultimele 6 luni de când se află în fotoliul de primar au ajuns și la urechile edilului. Deoarece oamenii vorbesc că nu prea este vizibilă în municipiu niciun fel de evoluție de când cu noua administrație locală, primarul a ținut să facă cunoscută, într-o conferință de presă, munca ”mai puțin vizibilă” a noii conduceri.

Printre reușitele cu care se mândrește Popa ar fi reducerea la jumătate a datoriilor Primăriei. Astfel că, dacă administrația locală avea la sfârșitul lunii decembrie 2015 plăți restante în valoare de 9.073.326 lei și care s-au menținut cam la aceeași valoare până în mai 2016, din iulie până la sfârșitul lunii noiembrie datoria publică a Reșiței coboară la 5,6 milioane.

”Am scăzut arieratele Reșiței aproape la jumătate în mai puțin de 6 luni de zile, însumând în bani noi 4,5 milioane sau dacă vreți în bani vechi, 4,5 miliarde. Acești bani au fost plătiți diverșilor creditori ai Primăriei Reșița din economiile pe care am reușit să le facem închizând tot felul de scurgeri din bugetul primăriei”, a explicat Popa.

Șeful administrației locale spune că vine și cu o veste bună în această privință, pentru perioada următoare. Prin rectificarea bugetului Primărie, săptămâna aceasta s-au alocat 1,5 milioane de la Guvern și se așteaptă o altă sumă, care va depăși 0,5 milioane lei, de la Consiliul Județean.

”Asta înseamnă că am putea coborâ de la 5,6 milioane la 3,5 milioane de lei, bani primiți pentru arierate. Din 5,6 milioane, 3,5 milioane lei reprezintă arieratele, ce reprezintă datorii ale primăriei mai vechi de 3 luni”, a explicat primarul Ioan Popa.

Comentarii

comentarii