Administratie

Primarul Resitei vrea reabilitarea Centrului civic cu bani europeni

Primarul Reşiţei, Ioan Popa, doreşte reabilitarea Centrului Civic şi a 6 străzi din Lunca Pomostului. Proiectele pot fi finanţate din bani europeni. În momentul de faţă pentru cele două proiecte se derulează studii de fezabilitate.

Centrul civic va avea o nouă faţă. Municipalitatea doreşte schimbarea dalelor, care au ajuns mai degraba piese de puzzle. Primarul doreşte schimbarea acestora care au o grosime de 2,5 cm cu unele cu o grosime de până la 10 cm. De asemenea autoritățile publice din municipiul de pe Bârzava doresc şi modernizarea a şase străzi din cartierul Lunca Pomostului, este vorba de cele care unesc bulevardul A.I. Cuza cu Revoluţia din Decembrie.

„Sunt două proiecte, două studii de fezabilitate pe care le derulăm care pot fi finanţate pe axa 4. de mobilitate urbană, prin POR. Unul este Centrul civic, care are 2,3 ha, şi aici estimarea noastră de schimbare, în primul rând dorim schimbarea suprafeţei de pardoseală de la 2,5 cm la o suprafaţă serioasă, carosabilă de 90-100 mm. Celălalt proiect vizezează modernizarea a şase străzi care unesc bulevardul A.I. Cuza cu Revoluția din Decembrie. Vrem să punem piste de biciclete, parcări longitudinale cu copaci din două în două locuri de parcare. Acestea în combinaţie de asfalt cu piatră cubică, deoarece vreau să renunţăm la ideea de a turna covoare asfaltice şi de a impermeabiliza terenul Reşiţei,” a declarat primarul Reşiei, Ioan Popa.

Comentarii

comentarii