Administratie

Primarul Torma se plange ca nu are bani de salarii, dar dă 700 de milioane lei pe un ,,pistol radar,,

Într-una din zilele trecute, primarul din Moldova Noua, Adrian Torma, spunea într-o discuţie telefonică de faptul că este nevoit să facă economii drastice fiindcă nu mai are bani nici măcar pentru fondul de salarii. Dar iată că o parte a consilierilor locali, îl acuză pe edil că strică banii orașului fără rost aruncând aproape 20.000 de euro pe un pistol radar. Probabil că domnia sa vrea să fi mai tare ca Poliţia rutieră din Moldova Nouă fiindcă instituţia statului nu are o asemenea dotare.

Iată ce se spune într-o publicație online, mai exact în carasanul.ro. ,,Risipa de bani şi scandalurile continuă în Consiliul Local Moldova Nouă. Cel mai recent scandal este cel la ultima şedinţă de Consiliu Local din data de 29.06.2018. Primarul Adrian Torma ar fi ,,aruncat” 700 de milioane de lei vechi la coşul de gunoi. Mai exact, Torma şi consilierii PNL, USR şi UNPR, au aprobat ca această sumă deosebit de importantă, să fie alocată achiziţiei unui ,,pistol radar,, care ar urma să intre în dotarea poliţiei rutiere.

Achiziţia a fost făcută în cursul acestui an,în baza proiectului de hotărâre din 25.04.2018 aprobat în consiliu de către consilierii liberali, sârbi şi UNPR, consilierii PSD şi PV opunându-se menţionând că suma nu a fost bugetată şi că, nu sunt considerente plauzibile care să conducă la aceasta investiţie. La nivel naţional, din informaţiile apărute în media, sunt circa 670 de radare mobile la 7 milioane de autovehicule. Făcând o medie, rezulta că în prezent exista un radar alocat la 9286 de autovehicule.

,,În oraşul Moldova Nouă, cu toată Clisura Dunării până la Berzasca, nu sunt înmatriculate mai mult de 6000 de autovehicule, Moldova Nouă având circa 3500. Atunci ne întrebăm care este rolul acestei achiziţii, când poliţia rutieră din Moldova Nouă are deja două radare mobile suficiente pentru activitatea pe care o desfăşoară” spun autorii articolului.

Cu o gândire de milițian, primarul Torma spune că ,,achiziţia era necesară pentru creşterea veniturilor din amenzile aplicate şoferilor”. În schimb, consilierul Partidului Verde, Mihail Mihăilescu, afirma că „prin darea în folosinţă a pistolului radar poliţiştilor locali, se aduc atingeri libertăţilor şi drepturilor cetăţeneşti”. Probabil că domnul primar nu știe că folosirea aparatele radar are rol de prevenție. Polițiștii adevărați nu stau la pândă iar aplicarea unei amenzi, are rolul de a-l trezi la realitate pe cel ce a greșit, are rolul de a-l determina să nu mai facă aceleași greșeli pe drumurile publice. Ideea legată de amenzi și banii din amenzi pentru a spori bugetul local, este cel puțin neinspirată și o considerăm o scăpare, o neînțelegere. NU se poate ca un edil, fie el de la sat sau de la oraș, să gândească în asemenea fel. Nu-i așa?

Noua lege a codului rutier va reglementa amplasamentele acestor echipamente de măsurat viteza, iar principalul lor scop va fi prevenţia şi mai puţin panditul şoferilor aflaţi în trafic sau planul de amenzi. Dar pentru ,,binele comunităţii” ce nu face Torma?! spun retoric editorii de la www.carasnul.ro

Torma ”mână largă ” – 700 de milioane lei risipiţi pe un ,,pistol radar,,

Comentarii

comentarii