Primul caz de coronavirus în România, anunţat oficial de autorităţi VIDEO

Primul pacient cu coronavirus a fost confirmat în România de autorităţi, o conferinţă urmând a fi susţinută de ministrul Victor Costache și Raed Arafat.

Coronavirus în România, primul caz anunţat de autorităţi

Live: Primul caz de coronavirus în România — -:> https://bit.ly/32sADwy Conferinţă urgentă de presă.

Publicată de Observator pe Miercuri, 26 februarie 2020

Se pare că este vorba despre o persoană care a intrat în contact cu italianul bolnav de coronavirus care s-a plimbat prin două judeţe, apoi s-a întors în Italia, unde a fost depistat.

 

Update: Opt membri ai pacientului depistat cu coronavirus au fost băgaţi imediat în carantină, iar testările au fost demarate de urgenţă

Update: Pacientul este un tânăr care se afla pe lista persoanelor care nu au intrat în contact direct cu cetăţeanul italian.

Update: Pacientul nu ar fi manifestat niciun fel de simptome.

Update: Din primele informaţii, primul pacient bolnav de coronavirus este un bărbat şi este român.

Zeci de persoane sunt căutate pentru a fi testate, după ce au intrat în contact cu italianul bolnav de coonavirus, inclusiv oamenii care au fost cu el în avion atunci când a venit în România şi când s-a întors în Italia.

Autorităţile informează că mai sunt câteva persoane pentru care trebuie să vină rezultatele analizelor, tot din lotul celor care au intrat în contact cu italianul.

Confirmarea a venit de la Horatiu Moldovan, secretar de stat în ministerul Sănătăţii.

Revenim cu amănunte…

 

Sursa: https://observator.tv/eveniment/coronavirus-romania-caz-confirmat-345245.html?utm_source=Facebook%2520Observator&utm_campaign=Facebook&utm_medium=Social&utm_term=articol&utm_content=345245&fbclid=IwAR2ewqrigwyhZwu5IupsgwjBb8Jcrjc4v2m__4HKji2tjo6TqXImvzF-ZPk

Comentarii

comentarii