Primul traseu turistic si spiritual românesc, a fost parcurs de la cap la coadă de un român VIDEO

Via Transilvanica, primul traseu de pelerinaj românesc, a fost parcurs în totalitate de primul român. Acesta a parcurs complet cel mai lung traseu de pelerinaj și călătorie din România Răzvan Sprivac, un tânăr de 32 de ani, originar din Vatra Dornei, dar stabilit în București, este primul călător care parcurge integral, din Suceava până în Mehedinți, cel mai lung traseu de pelerinaj din România – Via Transilvanica. Tânărul a ajuns în Banatul Montan, la Reșița, aproape de capătul traseului.

Răzvan Sprivac a plecat din Bucovina, de la Putna, la începutul lunii mai, însoțit doar de cățelul lui, Ursulică. În călătoria sa pe Via Transilvanica, a traversat, practic, toate anotimpurile, a trecut și prin momente dificile, când au fost atacați de câinii de la o stână, a întâlnit ursul, dar și oameni speciali.

Acum, Răzvan este aproape de finalul traseului, în Banatul Montan, zonă în care se află cel mai lung tronson al Via Transilvanica. Pentru tânărul pasionat de drumeții, Via Transilvanica este mai mult decât un traseu turistic. Pentru el, acesta este și un traseu spiritual.  

Via Transilanica – Proiect al Tășuleasa Social, este un traseu tematic de pelerinaj sau de excursie, în lungime de 1.400 de kilometri. Acesta parcurge 10 județe și este considerat a fi Camino de Santiago românesc – un drum spre sine – care a fost parcurs integral din punctul A și până în punctul Z, de primul român.

Comentarii

comentarii