Probleme mari de sănătate- Un virus atipic a îmbolnăvit zeci de copii si adulţi din parte de vest a țării

copil bolnavUn virus atipic a îmbolnăvit zeci de copii şi adulţi, la Timişoara. Virusul este cu atât mai înşelător cu cât debutează ca o simplă răceală, iar medicii reuşesc cu greu să găsească un diagnostic exact şi tratamentul corespunzător. În decurs de câteva zile, numărul bolnavilor a crescut simţitor.
„La început am crezut că e o simplă răceală, tuşea şi îi curgea nasul. Am încercat să îi dau ceva pentru răceala, dar n-am ştiut exact ce are. De la trei doctori diferiţi, am primit trei reţete cu tratament diferit. Cel mic tot răcit este”, a declarat mama unui copilaş.
Specialiştii avertizează că nici o viroză nu trebuie ignorată, pentru că, în unele cazuri, boala poate duce la complicaţii grave, care să necesite spitalizare.
„Majoritatea sunt forme uşoare, care evoluează spre vindecare în cateva zile, dar cu o simptomatologie intensă: febră mare, dureri de gât, uneori dureri musculare”, a declarat Virgil Musta, medic primar la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” Timişoara.
Una dintre cauzele răspândirii acestui virus pare a fi temperaturile din ultima perioadă, ridicate pentru acest anotimp şi cu fluctuaţii mari.
Cadrele medicale recomandă evitarea spaţiilor aglomerate şi închise, precum şi consumarea cât mai multor fructe şi alimente care conţin vitamine.
Cum o problemă nu vine singură, în această perioada, medicii se aşteaptă să apară şi cazuri de gripă sezonieră.
Situația este similatră și la Reșița și în Caransebeș, Arad – în general, în parte de vest a țării unde au fost semnalate temperaturi mai ridicate decât normalul pentru această perioadă a anului.
renasterea.ro

Comentarii

comentarii