Profesoara Lenuța Ciurel- atac la baionetă la adresa ISJ iar Frunzăverde îi ia apărarea

Ședinţa Consiliului Judeţean Caraş-Severin nu s-a încheiat în tonul optimist în care a început. Chiar dacă toate punctele de pe ordinea de zi au trecut ca gândul și ca vântul într-o deplinătate și unanimitate totală -așa cum se obișnuiește în ultimul timp la CJ Caraș Severin, totuși, la ultimul punct- adică acel capitol ,, Diverse”, a apărut și opoziția în persoana consilierului judeţean PDL, Lenuţa Ciurel. Foarte clar și calm, doamna Ciurel a acuzat în plenul Ședinței Ordinare a CJ, Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin că se folosește de practici mai puţin ortodoxe şi cu un profund caracter politic, mai exact, instituţia face numiri politice pe posturile de conducere la conducerea şcolilor.

Ca să fim mai expliciţi, Lenuţa Ciurel, fost sau încă director adjunct al Colegiului Economic al Banatului Montan din Reşiţa, a afirmat că miercuri s-a trezit cu o decizie a ISJ prin care este anunţată că începând prima zi a lui septembrie, nu mai este director adjunct fiind înlocuită cu Adrian Laţcu.

Aceasta în condiţia în care Lenuţa Ciurel a obţinut rezultate deosebite din anul 1998 de când ocupă respectiva funcţie. Un banal exemplu n opinia unora este acela că profesoara Ciurel a reuşit atragerea de fonduri europene însemnate, dar şi realizarea unor proiecte de dezvoltare a liceului. Lenuţa Ciurel a mers şi mai departe declarând că ,,inspectorul şcolar adjunct al ISJ- Ioan Benga, i-a motivat neoficial decizia de schimbare din funcţie spunându-i „Doamnă, dumneata eşti de dreapta, noi suntem de stânga, şi trebuie să te dai deoparte”.
Inspectorul adjunct de la Inspectoratului Şcolar Judeţean, Nicolae Grindeanu – şi el membru în Consiliul Judeţean Caraş-Severin din partea PSD, a spus că ,,mandatul Lenuţei Ciurel- director adjunct cu delegaţie fără concurs, expiră la 1 septembrie. Numirea noului director adjunct la Colegiul Economic al Banatului Montan a fost făcută de către Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin”.  Dan Grindeanu a mai spus că ,,noul director adjunct, Adrian Laţcu, este un profesionist foarte bun şi a fost inspector în cadrul Inspectoratului Şcolar. Acesta va ocupa funcţia în mod temporar, deoarece urmează să se organizeze un concurs pentru ocuparea postului”.

Lenuţa Ciurel a respins toate aceste explicaţii spunând că ,,toţi dascălii din Colegiul Economic  se consideră lezaţi în demnitatea lor, deoarece au fost consideraţi toţi incompetenţi, fiindcă nu pot ocupa o funcţie în conducerea liceului şi trebuie adus un om din afară”. Acuzaţiile au mers şi mai departe şi mai directe, profesoara Ciurel declarând de faţă cu toţi cei prezenţi că: „PSD-ul m-a schimbat şi nu este nicidecum în interesul învăţământului să aduci oameni din afară, care nu se pricep la problemele specifice unui liceu de profil”.

Schimbul de idei şi cuvinte, dar mai ales replicile, au continuat de faţă cu toţi cei prezenţi la şedinţa. Grindeanu a reproşat actualei conduceri a Colegiului proastele rezultate de la bacalaureat. ,,Rezultatele, aşa slabe cum spuneţi dv. că au fost, sunt totuşi cele mai bune dintre toate liceele tehnologice din judeţ. Dacă e să se aducă un reproş privind activitatea conducerii şcolii, reproşul poate fi adus întregii conduceri şi nu numai mie, care de fapt m-am ocupat în principal de proiecte şi de educaţia extracuriculară, nu de pregătirea la clasă” a replicat Lenuţa Ciurel. Dânsa a mai spus că ,,şi alţi conducători din judeţ au fost schimbaţi, tot pe criterii politice.”

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, a tăiat firul replicilor şi contrareplicilor spunând că ,,nu este în competenţa Consiliului Judeţean să rezolve această problemă, dar că, în opinia mea, Lenuţa Ciurel a făcut parte dintr-o echipă care a făcut performanţă în liceu şi subiectul merită discutat, fiindcă performanţa şi competenţa ar trebui să fie criteriile principale de selecţie ale conducerilor din instituţii”.

În final, s-a stabilit ca subiectul fie discutat, de la om la om, cu şefii de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin.

Comentarii

comentarii