Prognoza meteo săptămâna viitoare. Vremea se schimba! Temperaturi mari

Prognoza meteo pentru săptămâna viitoare 20 – 27 mai anunță că vremea se schimbă brusc. Meteorologii anunță că ploile se mai restrâng la începutul săptămânii, temperaturile cresc ușor, însă aversele însoțite de descărcări electrice revin de la mijloc spre finalul săptămânii.

Luni, în ţară, vremea va fi normalã din punct de vedere termic, iar în vestul, sud-vestul şi centrul ţării va fi şi instabilă. În Banat, Crişana, Transilvania şi Oltenia, precum şi la munte, înnorările vor fi temporar accentuate şi se vor semnala averse şi descărcări electrice pe arii extinse, iar izolat vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 6 şi 14 grade. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase, vor fi condiţii de ceaţă.

De marţi, vremea se încălzește ușor, cerul devine parțial înnorat. Ploile se restrâng considerabil  în toată țara, dar instabilitatea se menține. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane şi în sudul Banatului, dar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 20 şi 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 şi 17 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 6 grade. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase, vor fi condiţii de ceaţă.

Miercuri și joi temperaturile cresc semnifcativ și pot atinge chiar maxime de 30 de grade Celsius. De vineri revin însă ploile însoțite de descărcări electrice și vor continua chiar și în minivacanța de Rusalii. La munte și la mare sunt așteptate ploi în prima zi a săptămânii, temperaturile se mențin între 19 și 29 de grade Celsius.

sursa: vremea.ro, anm,

Comentarii

comentarii