Proiectie de film in curtea Universitatii din Resita – Proiecție KineDok la CU UBB Reșița

Sâmbătă, 31.07.2021, începând cu ora 21:45, în curtea interioară a Centrului Universitar UBB Reșița va avea loc proiecţia filmului documentar Distanța dintre mine și mine |productie 2019 | durata 89 minute; regie: Mona Nicoară, Dana Bunescu.

Sinopsis. Toți ne luptăm cu propriul trecut. Unii, mai mult ca alții. Cu o reputație de femeie fatală, băutoare și fumătoare prodigioasă, poeta avangardistă, compozitoarea și graficiana Nina Cassian are și cu ce să se lupte: după ce în anii fascismului în România s-a refugiat în ilegalismul comunist, a devenit simultan complice și problematică pentru nou-instalatul regim stalinist, ca apoi să intre în conflict direct cu regimul Ceaușescu, sfârșind într-un exil nedorit la New York în 1985. Un film despre credințe, artă și putere, „Distanța dintre mine și mine” explorează fricțiunea dintre memoria personală și arhiva oficială, dintre realitatea actuală și narațiunile pe care le construim despre trecut. Gândurile Ninei în timpul ultimului ei an de viață sunt confruntate cu o bogată arhivă de filme, muzică, poezie, apariții de televiziune, întregistrări private inedite și documente de urmărire de la Securitate. Sunt dezvăluite astfel dileme etice și estetice care sunt parte din trecutul, dar și viitorul nostru.

În caz de vreme nefavorabilă, proiecţia se va reprograma pentru următorul weekend (fără a se suprapune cu o altă proiecţie programată).

Organizator Național: Asociația One World RomaniaText

Description automatically generated

Parteneri: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Anthropolis (Ungaria), ReStart (Croația), Activist 38 (Bulgaria),

Cu sprijinul: Centrul Național al Cinematografiei

Comentarii

comentarii

One thought on “Proiectie de film in curtea Universitatii din Resita – Proiecție KineDok la CU UBB Reșița

Comments are closed.