Proiectul concertistic „Reșița 250” continuă – „CANTICUM LAUDIS PRO REȘIȚA – 250“

Ne apropiem cu pași repezi de ziua de 3 iulie, când vom sărbători cei 250 de ani de industrie pe aceste meleaguri… Am inițiat de anul trecut mai multe proiecte & programe care să ilustreze importanța istoriei acestor locuri, începând cu ziua de naștere a Reșiței industriale până în ziua de astăzi, cu toate suișurile și coborâșurile inerente unei evoluții istorice, așa cum a trăit-o urbea noastră încă din 1769, când s-a pus de fapt piatra de temelie a ceea ce sărbătorim astăzi.

Ultimul proiect în a marca anul jubiliar Reșița 250, pe care l-am propus comunității, a fost unul muzical. Câteva amănunte: Parohia Romano-Catolică „Maria Zăpezii“ din Reșița, împreună cu Forumul Democratic al Germanilor din jud. Caraș-Severin și cu Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților Reșița organizează, în perioada mai – octombrie 2021, un ciclu de Concerte de muzică de orgă, sub motto-ul „CANTICUM LAUDIS PRO RESITA – 250“, care se desfășoară pe orga Wegenstein din Biserica „Maria Zăpezii“, în fiecare a treia duminică din lună, începând cu ora 18.00. Primul concert s-a desfășurat în data de 16 mai, protagoniștii săi fiind reșițenii Cristian Roșoagă, Christine Maria Surdu și Patrick Paulescu (organiști), precum și solo: Gheorghe Colța și Christine Maria Surdu.

Cel de-al doilea concert va fi următorul:

20 iunie 2021, ora 18.00, Biserica Romano-Catolică „Maria Zăpezii“ Reșița:

Concert din cadrul celor organizate lunar sub titlul „CANTICUM LAUDIS PRO REȘIȚA – 250“. Protagoniștii acestui concert sunt următorii organiști:

  • Denis Moldovan, absolvent al Facultății de Muzică și Teatru, Universitatea de Vest, Timișoara, organist la Biserica Romano-Catolică Timișoara I – Cetate, Biserica Sf. Ecaterina;
  • Krisztián Kelemen, student la Facultatea de Muzică, Universitatea Szeged / Ungaria, organist la Biserica Romano-Catolică Timișoara III – Elisabetin.

Partenerii acestui ciclu de concerte sunt Clubul Lions Onix și Societatea „Metarsis: activități și servicii de cultură urbană și artă contemporană” Reșița.

Așadar, vă așteptăm duminică la concert…

Erwin Josef Țigla

Comentarii

comentarii