Propunerea de eliberare, contestată de procurori în cazul Liviu Spătaru

Fostul primar liberal al Reșiței mai are de așteptat până se va judeca cererea sa de eliberare condiționată din penitenciarul din Timișoara în care este încarcerat pentru fapte de corupție. Liviu Spătaru solicitase eliberarea, având în vedere comportamentul său în închisoare și faptul că a desfășurat o activitate utilă în cadrul bibliotecii din penitenciar, aducându-și contribuția la editarea unui jurnal.

Conducerea penitenciarului a fost de acord cu această cerere și a înaintat instanței o propunere în acest sens. Procurorul anticorupție s-a opus, contestația sa urmând să fie judecată de instanță.

Profesor universitar, autor de cărți și un foarte bun orator, Liviu Spătaru a fost primarul Reșiței între 2004 și 2008, dar și deputat în Parlamentul României din partea ApR, fiind chiar vicepreședinte la nivel național al formațiunii condusă la acea vreme de Teodor Meleșcanu.

Încrederea excesivă în oameni şi anturajul i-au adus, în martie 2014, o condamnare de trei ani, pentru săvârșirea unor fapte de corupție. Lui Liviu Spătaru, totul i s-a tras de la un contract de achiziţii publice de produse petroliere încheiat în 2005 cu SC IDN Grup Inc. SRL Iaşi. Compania aparţinea lui Dănuţ Izvernari, la îndemnul căruia, primarul Reşiţei a dispus şi aprobat, contrar legii şi prevederilor contractuale, plata în avans a motorinei facturată, dar livrată doar parţial către Serviciul de Salubritate al Primăriei Reşiţa.

Conform rechizitoriului încheiat de procurorii DNA, Liviu Spătaru ar fi primit drept recompensă din partea SC Petrodan Company SRL Reşiţa, a aceluiaşi Dănuţ Izvernari, o vacanţă pentru el şi familia sa în Muntenegru, în valoare de 2.085 de euro. Dănuţ Izvernari era, în acea perioadă, patron al echipei de fotbal din Valea Domanului.

Procurorii anticorupţie au apreciat la 130.000 de euro prejudiciul produs patrimoniului Consiliului Local al Municipiului Reşiţa.

Citeste mai multe AICI: – See more at: http://argument-cs.ro/content/liviu-sp%C4%83taru-mai-are-de-a%C8%99teptat-%C3%AEn-penitenciar-propunerea-de#sthash.XgyZvuEp.dpuf

Comentarii

comentarii