PROTEJEAZĂ-ȚI LOCUINȚA ȘI AFACEREA! TRĂIEȘTE ÎN SIGURANȚĂ!

În perioada noiembrie – decembrie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş Severin va desfăşura activităţi în cadrul campaniei naţionale de prevenire a furturilor din locuinţă și societăți comerciale „Protejează-ți locuința și afacerea! Trăiește în siguranță!”, derulată de Poliţia Română în colaborare cu Asociația Română pentru Tehnica de Securitate.

Campania, al cărei scop îl reprezintă informarea populaţiei cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţe și societăți comerciale, se înscrie în Programul de prevenire al infracţiunilor contra patrimoniului – prioritate naţională a Poliţiei Române pentru anul 2016 şi abordează un gen de infracţionalitate care are o pondere mare în totalul infracţiunilor de furt dar şi un impact deosebit în ceea ce priveşte percepţia populaţiei asupra siguranţei personale.

Grupul ţintă al campaniei îl reprezintă proprietarii de locuinţe din mediul urban și ai caselor de vacanță din mediul rural iar poliţiştii din cadrul inspectoratului vor organiza acţiuni de promovare a mesajelor preventive în locurile publice (parcuri, zone comerciale, cartiere etc.) şi vor participa la întâlniri cu membrii asociaţiilor de locatari și proprietari dar și cu administratori ai societăților comerciale, în vederea transmiterii informaţiilor şi recomandărilor destinate reducerii riscului de victimizare.

În vederea promovării mesajelor preventive au fost realizate ”Ghidul siguranței locuinței și afacerii” și un clip video ce va fi promovat în mediul online.

Comentarii

comentarii