Protest în stradă in fata institutiei al angajaţilor Primăriei Reşita VIDEO

Câteva zeci de angajaţi ai Primăriei Reşita, membrii ai Sindicatului, au protestat în fata instituţiei după terminarea programului. Înarmaţi cu boxe, tobe şi vuvuzele, protestatarii şi-au arătat nemulţumirea faţă de decizia conducerii de a tăia 10% din salarii şi de a da afară o parte din angajaţi.
Tăierile de salarii cu zece procente, aprobate de către Consiliul Local Reșița, la propunerea conducerii, sunt urmate de o propune de modificare a organigramei și reducerea numărului de angajați.

Liviu Gârtoi, liderul sindicatului Primăriei Reșița spune că ,,vor urma şi alte măsuri de protest fiindcă nu este corect ce se întâmpla, mai ales că în urmă cu câţiva ani, din primăria au fost disponibilizate 50 de persoane, după care, au fost angajaţi alţi 60 de oameni cu salarii mult mai mari. Gartoi mai spune că cei mai afectaţi de acest măsuri vor fi tot angajaţii cu salarii mici care au maxim 2500 de lei brut. Asta în timp ce în primărie sunt angajaţi cu salarii de peste 10 mii de lei la care se aduaga alţi 3- 4 mii de lei – bani ce provin din diferite programe”.

“Vor urma pichetări ale primăriei în afara programului de lucru, întreruperi spontane ale programului de lucru, grevă de avertisment şi până la grevă dacă nu găsim înțelegere. Ele trebuie anunțate cu cel puțin trei zile înainte. Acum oamenii sunt nemulțumiți și atunci în funcție de solicitările și revendicările lor, voi stabili și programul de pichetări”.

Tăierile salariale ar urma să intre în vigoare din luna aprilie, iar reducerile de personal după ce propunerea primarului va fi aprobată de Consiliul Local.

Comentarii

comentarii