Proteste de amploare în Capitală și în țara, Proteste si la Resita si la Herculane

La Resite, aproximativ 15-20 de oameni s-au strans in Centrul Civic in fata Prefecturii Caras Severin. Pe o ploaie abundentă, resitenii au vrut sa fie solidari cu protestatarii din toată România iar revendicările sunt legate de noua lege a salarizarii, modificările la legile justiției si cele fiscale.

La Băile Herculane, aproximativ 20 de cetăţeni s-au strâns în jurul statuii lui Hercule din Piaţa Hecule din Centrul Istoric. Oamenii au stat de vorbă, au comentat evenimentele politice şi au discutat pe tema revendicărilor. Pe soclul statuii lui Hercule, au fost aprinse câteva zeci de lumânări aduse de acasă.

La Bucuresti, mii de protestatari au pornit în marș spre Palatul Parlamentului. Circulaţia rutieră este oprită pe sensul de mers către Piaţa Romană.

Au existat și incidente. Protestatarii au vrut să treacă de cordonul de jandarmi, însă au fost opriţi, ceea ce a dus la îmbrânceli, scrie news.ro

Update: 19.30: Mii de protestatari au pornit în marș spre Palatul Parlamentului. Circulaţia rutieră este oprită pe sensul de mers către Piaţa Romană.

Update 18.53: Peste 4.000 de persoane protestează în acest moment în Piața Victoriei. Circulația este parțial blocată. S-a restricționat traficul pe Șoseaua Kiseleff, între strada Arhitect Ion Mincu și Piața Victoriei, pe Iancu de Hunedoara se circulă doar prin pasaj. Totodată, a fost lărgit perimetrul. Au fost scoși și jandarmii cu cai, care vor sta pe margine când se va porni în marș. În jurul orei 19.00 se va da startul către Palatul Parlamentului.

42 de grupuri civice şi organizaţii neguvernamentale, precum şi confederaţiile sindicale Blocul Naţional Sindical şi Cartel Alfa au chemat românii să ceară în stradă retragerea legilor Justiţiei, respingerea în Parlament a Ordonanţei privind modificarea legislaţiei fiscale şi demisia Guvernului şi a preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului

Comentarii

comentarii