VIDEO PROTESTE în București în fata Ambasadei Ucrainei

Mai multe persoane protestează, sâmbătă, în fața Ambasadei Ucrainei la București. Protestatarii cer în stradă președintelui ucrainean Petro Poroșenko să blocheze legea învățământului adoptată de Rada Supremă, pe 5 septembrie, lege care, la articolul 7, vizează învățământul în limbile minorităților naționale.

Pentru VIDEO clik aici:

blob:https://www.antena3.ro/326d5dc7-2616-4d50-967e-539d9008b240

Noua lege a educației introduce sistemul de 12 clase în Ucraina și extinderea utilizării limbii ucrainene în sfera educației. Potrivit BucPress, în conformitate cu art. 7 al noii legi adoptate, sistemul de educație din Ucraina se desfășoară doar în limba de stat (ucraineană), iar materiile care se predau în prezent în școli în limba română urmează să fie predate în limba ucraineană.

De fapt, legea respectivă prevede ca în licee și facultăți să se predea doar în ucraineană, iar educația în limbile minorităților să fie disponibilă doar în grădinițe și școli primare, clasele I-IV.

Citeste toata stirea aici:https://www.antena3.ro/actualitate/proteste-in-bucuresti-in-aceasta-dimineata-oamenii-au-iesit-rapid-in-strada-433522.html

Comentarii

comentarii