Purcei de mistreț salvați de polițiștii din Herculane în urma unui accident nefericit

Purcei de mistreț salvați de polițiștii din Herculane în urma unui accident nefericit. Ca să își salveze purcelușii, o scroafă de mistreț urmărită de lupi, a sărit de pe stânci de la 50 m înălțime. Bietul animal a căzut pe asfalt pe Drumul Național 67 Băile Herculane – Baia de Aramă. În această după-amiază, Poliția Stațiunii Băile Herculane, a fost sesizată de către un cetățean despre faptul că pe drumul ce leagă Băile Herculane de Baia de Aramă, mai sus de zona 7 Izvoare, pe carosabil, sunt 3 porci mistreți morți – o scroafă și doi purceluși. Animalele au murit după ce au căzut de pe o stâncă de aproximativ 50 de m de pe marginea drumului.

Patrula mixtă de poliție și jandarmerie care s-a deplasat de urgență la fața locului, a găsit pe marginea DN 67D, o scroafă moartă, iar la o distanță de aproximativ 2 km, doi purcei vii.

Cele două animale mici și speriate au fost preluate, protejate și predate în condiții de siguranță reprezentanților Ocolului Silvic Băile Herculane, care au ridicat și cadavrul animalului mort.

Purcei de mistreț salvați de polițiștii din Herculane în urma unui accident nefericit. În urma examinării cadavrului, s-a stabilit că acesta nu prezenta urme că ar fi fost victima vreunei infracțiuni, cele 3 exemplare de porc mistreț căzând în urma desprinderii unor bucăți de stâncă, de la o înălțime de aproximativ 50 de metri, iar din fericire, cei doi purcei au supraviețuit în urma accidentului.

Comentarii

comentarii