Răceala – ce NU trebuie să facem când suntem răciți

Se pare ca exista peste 200 de virusi responsabili de gripa asa ca inevitabil o persoana se va imbolnavi de cel putin 2-3 ori pe an iar in cazul copiilor numarul racelilor creste. Tocmai de aceea trebuie tratata corespunzator si trebuie evitate greselile comune care pot agrava sau prelungi periodada in care gripa actioneaza asupra organismului.

In cazul in care aveti o infectie bacteriana acesta se va trata cu antibiotice dar gripa nu poate fi provocata doar de acest tip de bacterii. Gripa sau raceala mai poate fi provocata de fungi sau virusuri care nu raspun la astfel de tratament. Astfel administrarea acestora atunci cand nu este cazul va face ca infectarea viitoare cu bacterii sa reziste in fata tratamentului in plus antibioticele nu fac diferenta intre bacteriile benefice irganismului si bacteriile care provoaca gripa,distrugandu-le pe toate si astfel formandu-se un dezechilibru al florei intestinale scazand imunitatea organismului.

Atunci cand ne confruntam cu o raceala apetitul pentru lichide poate scadea dar acest lucru nu face altceva decat sa duca la dezhidratare si chiar la prelungirea timpului in care se manifesta raceala. Leacul babesc cu supa de pui nu este doar un mit ci chiar ajuta la ameliorarea simptomelor si intareste sistemul imunitar. Mentinerea unui nivel optim de hidratare nu face altceva decat sa elimine toxinele din organism si sa fluidizeze eliminarea infectie de la nivelul sinusurilor.

In timpul unei raceli cu siguranta va veti simti obositi tocmai din cauza luptei care o are corpul cu virusii. Aceste semne nu trebuie ignorate mai ales in cazul in care sistemul imunitar este scazut. Lipsa somnului nu doar ca ne expune racelilor ci si pericliteaza modul in care organismul lupta impotriva bacteriilor pentru ca lipsa somnului ca si stresul duce la lipsa celulelor imunitare din corp.

Fumatul nu doar ca are efecte negative asupra organismului dar in cazul unei raceli plamanii si asa inflamati si iritati acestia vor deveni si mai afectati si mai sensibili.
blastingnews.com

Comentarii

comentarii