Rapel anticovid 19 la Spitalul Judetean din Resita

Încă un pas spre imunizarea totală. O parte din angajații Spitalului Județean de Urgență din Reșița, au primit cea de-a doua doză de vaccin anticovid-19. De asemenea, în aceste zile vor fi imunizați și pacienţii aflaţi în evidenţa centrelor de dializă din municipiul Reşiţa.


Aproape 400 de doze de vaccin anticovid-19 a primit Spitalul Județean de Urgențe din Reșița în această dimineață pentru a administra rapelul celor care în urmă cu 21 de zile au prima doză de vaccin. Totodată vor fi imunizați și angajații care în debutul campaniei de vaccinare nu au trecut de triajul epidemiologic. În total peste 1000 de persoane din cadrul unității spitalicești reșițene vor încheia procesul de imunizare.


„Pentru primele trei zile de vaccinare s-au primit, de la Direcţia de Sănătate Publică Caraş-Severin, un număr de 396 de doze de vaccin, urmând ca pe lângă cele 1.065 de persoane vaccinate în prima etapă să fie imunizate acum şi cele care, din diverse motive, nu au putut fi imunizate cu prima doză, iar aici ne referim la persoanele care fie prezentau simptome de Covid-19, fie se aflau în perioada de refacere post Covid. De asemenea, vor mai fi vaccinaţi în această etapă şi pacienţii aflaţi în evidenţa centrelor de dializă din municipiul Reşiţa”, au transmis reprezentanții SUJ Reșița.


Cea de-a 2- doză de vaccin se administrează la 21 de zile, iar procesul de imunizare se poate considera încheiat după 7-8 zile de la administrarea acesteia. cu toate acestea autoritățile îndeamnă la respectarea normelor de protecție, purtarea măștii, distanțarea socială și igiena mâinilor.

Comentarii

comentarii

One thought on “Rapel anticovid 19 la Spitalul Judetean din Resita

Comentariile sunt închise.