Raport de primar – raport de edil la final de mandat la carma Resitei

În ultimii ani urbea de pe Bârzava a făcut pași importanți în ceea ce privește zona administrativă. Primaria Resita nu a mărit taxele locale din 2008 până în prezent, în timpul mandatului lui Mihai Stepanescu datoriile reduncându-se sub o treime. Găurile negre la bugetul local au fost reduse chiar la zero.

Reșița se mai poate lăuda și cu promovarea investițiilor în utilități ( apă, canalizare, uzina de apă, stație de epurare, drumuri etc) în oraș și în cartiere, precum și cu realizarea a 9 blocuri de locuințe pentru tineri, tip ANL.
Nu sunt de neglijat nici relațiile interne si internaționale, de altfel singurele relații de înfrățire ale Reșiței, în număr de 8 și pregătite alte 6 astfel de relații, primarul Mihai Stepanescu devenind membru activ la București și Bruxelles din partea Asociației Municipiilor din România.

Totodată, în ultimii patru ani au fost realizate documente, strategii și proiecte pentru intravilan și extravilan, pe sume atrase ori existente, pentru utilități, turism, mediu și infrastructură. S-au atras și investitori, iar firmele deja existente au fost susținute de către administrația locală. S-au creat în ultimii 4 ani peste 1700 noi locuri de muncă: – SC. AUTOLIV cu peste 600 de angajati, SC PRODMEC, peste 250 muncitori, în industria ușoară – SC TRIMSOL – peste 250 de angajati și peste 350 în servicii. A fost susținută activitatea de la TMK ori UCMR, după dese întâlniri și analize cu conducerile, întâlniri inițiate chiar de către primar.

Toate acestea au avut ca scop oprirea creării unor probleme sociale majore. Și pentru că tot vorbim de realizări din domeniul social, mandatul lui Mihai Stepanescu are în CV și modernizata fostei Băi Comunale, cu destinație Centrul de Asistență a Persoanelor Vârstnice, cu finanțare europeană, iar pentru copiii cu probleme sociale a fost realizat – “Centrul ABC – Casa Muncitorească.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments