Record de zăpadă și nepăsare în Valea Almăjului VIDEO

Record de zăpadă în Valea Almăjului. De mulți ani nu a mai nins atât de mult. Este iarnă zdravănă în Valea Almăjului între Munţii Semenic şi Locvei, unde a nins mai bine de 48 de ore neîntrerupt. La Lăpuşnicu Mare s-a depus un strat de zăpadă de peste 50 de centimetri în doar două zile, astfel, cantitatea de zăpadă căzută pe parcursul weekendului este egală cu media unei luni întregi de iarnă grea.

Deși nu au fost probleme majore în trafic, mai mulți copaci, fire electrice și de telecomunicații s-au prăbușit sub greutatea zăpezii, cauzând întreruperi de curent frecvente în mai multe sate de pe Valea Almăjului, sâmbătă și duminică. Pe DN57B, între localitățile Bozovici, Anina și Oravița, utilajele de deszăpezire au lucrat toată noaptea de sâmbătă spre duminică, să curețe drumul de copacii care s-au prăbușit sub greutatea zăpezii pe carosabil. 

Mai mulți conducători auto ce nu au adaptat viteza la condițiile de drum, au derapat și au ajuns în decor pe marginea drumului național în apropiere de Cascada Bigăr. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, șoferii s-au ales doar cu pagubă și cu bani mai puţini în buzunar de Crăciun. 

Cu toate că suntem la jumătatea lui decembrie, iarna i-a prins și surprins pe nepregătite, ca de fiecare dată de altfel, pe toți cei responsabili cu deszăpezirea în comuna Lăpușnicu Mare.

Copiii se bucură de venirea zăpezii, iar localnicii fac haz de necaz, deoarece își doresc ca autoritățile locale să fie cuprinse măcar de spiritul Crăciunului și să fie mai cu simțul răspunderii când vine vorba de curățarea drumurilor publice. Duminică după-amiaza, cu mic cu mare, oamenii au pus mâna pe lopeți și au curățat trotuarele din fața caselor. În schimb, pe șoseaua din comună, deplasarea cu autoturismul este o adevărată aventură.

După ce un consătean din comuna Lăpuşnicu Mare a sunat la 112, în jurul orei 14, duminică după-amiază, tractorul primăriei care este dotat cu un plug a acționat pe toate străzile și a curățat zăpada. Duminică seara, s-a intervenit cu un utilaj de deszăpezire și pe DJ571B, între localitățile Lăpuşnicu Mare și Dalboșeț. La aceasta oră nu există nici un drum blocat din cauza zăpezii în Valea Almăjului, circulația se desfășoară în condiții de iarnă.

Comentarii

comentarii