Administratie

Rectificare pozitiva la CJ, bani pentru AquaCaras, drumuri si CJ la Bursa de Marfuri

Consilierii județeni s-au adunat astăzi pentru a aproba proiectele de pe ordinea de zi ale ședinței ordinare din luna martie. Principalele hotărâri adoptate au fost legate de rectificarea bugetului, o rectificare de circa 3 milione 200 de mii de lei, alocări de fonduri pentru proiectele Consiliului Județean cu finanțare europeană, practic sunt bani restituiți de către Uniunea Europeană Consiliului Județean și realocați, așa cum prevede procedura.

Un alt punct a constat în aprobarea garanției pentru Aquacaraș în vederea contractării unui credit care va permite continuarea lucrărilor pentru apă și canalizare, lucrări care vor fi și obiectul unei analize a administrației județene, cea de-a doua în această primăvară.
În baza unor hotârâri luate în cadrul acestei ședințe ordinare, joi va avea loc o analiză a situației ”Proiectului de management integrat al deșeurilor din Caraș-Severin”.

”Alte puncte au vizat aprobarea unor trasee de transport în județ, iar mâine va avea loc și o ședință în care se va discuta problema drumurilor pentru că iarna a trecut și trebuie să intervenim cât mai mult pe drumurile județene pe care le avem în acest moment, dar pentru care de la București, practic, am primit o finanțare foarte, foarte redusă. Alocăm din fondurile Consiliului Județean, adică din fonduri defalcate din TVA, așa cum veneau până acum pentru drumurile județene de la Guvernul României, nu a venit nimic”, a precizat președintele Consiliului Județean, Sorin Frunzăverde.

A fost aprobată și o defalcare în cuantum de un milion de lei pentru sportul din județ, pe anul acesta, din care 100 de mii de lei vor fi folosiți la sfârșitul anului pentru premierea sportivilor cu performanțe notabile în plan național și internațional, iar restul de circa 900 de mii de lei vor fi folosiți astfel: 30% pentru sportul de masă și școlar și 70% pentru sportul de performanță.

Un alt punct se referă la afilierea județului la Bursa Română de Mărfuri care permite cumpărarea unor produse cu 40% mai ieftin decât de pe piața clasică, mai ales combustibil.

Comentarii

comentarii