Regrupări ale unor formațiuni politice în România

Sorin Frunzăverde: Anul electoral 2016 aduce pe scena politică românească regrupări ale unor formațiuni politice.

În viziunea lui Sorin Frunzăverde în acest moment scena politică din România este privită ca o reconfigurare de către unele personalități sau grupări politice. Omul politic crede că viitorul aduce în politica românească dorințe de regrupare ale formațiunilor politice, principalul motiv fiind anul electoral 2016 când aceste grupări politice doresc să-și maximizeze șansele de a ajunge în parlament, de a ajunge în interiorul puterilor locale.

Fiind întrebat de către cei din presă despre părerea posibilei unirii a PRL (Partidul Liberal Reformator) cu Partidul Conservator și obțiunea acestora de a avea doi co-președinți Frunzăverde a precizat: ”Eu cred că Partidul Conservator nu este comod cu poziția pe care o are în interiorul PSD-ului, al noului USD, adică nu este comod în alianța cu PSD-ul, el fiind un partid mic, PSD-ul fiind un partid mare și probabil că se gândește la o asemenea alianță cu partidul lui Tăriceanu. Cred că vor mai apărea pe scena politică românească asemenea dorințe de regrupare și cred că principalul motiv este anul electoral 2016 când aceste grupări politice doresc să-și maximizeze șansele de a ajunge în parlament, de a ajunge în interiorul puterilor locale”.

Liberalul Frunzăverde aduce o justificare în acest sens printr-o exemplificare a regrupărilor politice care au avut loc la nivelul țărilor europene.

”Sunt jocuri care se fac pe scena politică din România și cred că nu ar trebui să fim atât de radicali în acest sens, uitați-vă ce s-a întâmplat în ultimaii ani pe scena politică din Italia, uitați-vă ce s-a întâmplat în ultimii ani pe scena politică din Franța, unde tot timpul partidele de centru și centru-dreapta s-au regrupat în fel de fel de formațiuni. au apărut și alte grupări, cum e Frontul Național, grupare relativ extremistă în prima fază, care acum este principalul partid cotat în aprecierile francezilor. În Italia, ce să mai vorbim, de la cualiții pur de centru dreapta s-a ajuns la partide de centru în care erau și foste grupări de centru-stânga și grupări de dreapta…”

În viziunea liberalului Frunzăverde dreapta română în acest moment înseamnă PRM, și nimic altceva. ”În acest momnet există un mare partid de dreapta, singurul după părerea mea care ese capabil să facă peste 5%, sau care este capabil să facă 40 și ceva %, și există pe stânga acest amalgam format din PC, UNPR și PSD care sunt ținuți la putere de majoritatea parlamentară pe care o au în acest momnet, dar evident cred că suntem pe o scenă politică fluidă, în România, care, cel puțin la nivelul stângii va cunoaște fel de fel de reconfigurări, repoziționări”.

Legat de Partidul Național Liberal susține că acesta este, în acest moment, un partid stabil, sigur în opoziție, dar care a dat președintele României și care e clar că adună în acest moment tot electoratul de dreapta.

Comentarii

comentarii