Remedii naturale pentru ameliorarea tusei

DESPRE
Tuse
Aparatul respirator este de cele mai multe ori, primul care simte venirea frigului. Răcelile, gripele, infecţiile sinusurilor sunt mai frecvente decât în anotimpul cald şi unul dintre simptomele care ne deranjează şi ne provoacă disconfort este tusea.

Tusea este o reacţie normală a organismului, de apărare şi de eliminare a corpilor străini şi iritanţi din căile respiratorii. Poate avea mai multe cauze: fumatul, polenul, praful, mucegaiul, diverse alergii la poluare, parfumuri, odorizante etc.

Tusea poate fi seacă sau productivă. Tusea productivă nu trebuie oprită, ci numai ameliorata în cazul în care devine epuizantă; ea fiind modul în care secreţiile din căile respiratorii sunt eliminate în mod natural.

Noi vă recomandăm câteva tratamente naturale pentru tusea provocată de răcelile comune, frecvent întâlnite pe timpul iernii. Tratamentele respective sunt eficiente dacă luaţi răceală din pripă; în cazul în care tusea nu va trece în 5-7 zile, urmând să cereţi sfatul medicului.

– Mierea, cel mai eficient tratament pentru tuse

Mierea este recomandată chiar şi de personalul medical internaţional ca prim tratament pentru tuse şi pentru durerile în gât. Are calităţi antibacteriene, antimicrobiene, antiinflamatoare şi calmante fiind, în concluzie un adevărat medicament. Beţi de 2-3 ori pe zi ceaiuri calde îndulcite cu una, două linguriţe de miere, în care puteţi adăuga şi câteva picături de suc de lămâie.

Mierea este un tratament eficient, plăcut şi fără efecte secundare chiar şi pentru copii, dar numai dacă au depăşit vârsta de 1 an.

– Faceţi inhalaţii

Fierbeţi circa 1 litru de apă şi staţi cu capul acoperit cu un prosop deasupra vasului din care ies aburii. Puteţi adăuga 2-3 pliculeţe de muşeţel. Aburii diluează mucusul, desfunda şi curata mai uşor şi mai repede căile respiratorii.

– Sirop de ceapă

Ceapă are proprietăţi antiseptice şi antiinflamatoare. Conţine quercetina, un antioxidant foarte puternic şi o mulţime de sulfuri cu rol de apărare împotriva inflamaţiei şi a afecţiunilor provocate de bacterii.
Fierbeţi o ceapă albă într-o cană de apă, până când lichidul scade la jumătate. Siropul rezultat se consuma câte o lingură de două – trei ori pe zi.

– Ceai de ghimbir

Ghimbirul are proprietăţi terapeutice şi este recunoscut de multă vreme ca remediu împotriva răcelilor. Este un bun expectorant şi calmează gâtul iritat, grăbind eliminarea de mucozităţilor.

Beţi două, trei căni de ceai de ghimbir îndulcit cu miere pe zi şi nu veţi mai avea nevoie de alte medicamente.

– Ulei de eucalipt

Puteţi folosi uleiul de eucalipt într-un vaporizator sau pentru un masaj în zona pieptului. În ambele moduri va contribui la dizolvarea mucusului şi la calmarea tuşei.

– Supa caldă de pasăre

Supă de pasăre caldă, cu puţin piper este şi ea un medicament folosit cu efecte reale în ameliorarea răcelii. Adăugaţi legume mai multe (ţelină, morcovi, ceapă, cartofi) pentru vitaminizare şi un plus de antioxidanţi benefici sistemului imunitar. Supă de pasăre (ideal de curte) hidratează organismul, deblochează şi calmează căile respiratorii, grăbeşte eliminarea secreţiilor şi vindecarea.

Citeşte şi: Remedii homemade împotriva febrei

– Oţet de mere

Oţetul de mere îşi aduce şi el contribuţii importante în tratarea răcelilor, în scăderea febrei şi în diluarea mucusului pentru a fi mai uşor eliminat.

Amestecaţi o linguriţă de oţet de mere cu două linguriţe de miere într-un pahar cu apă pe care îl veţi consuma cu înghiţituri mici în trei reprize pe zi.

– Ciocolată amăruie

Mai nou, a apărut ca remediu pentru calmarea tusei, ciocolată amăruie. Dar experţii din domeniu atrag atenţia că acest tratament este numai unul de moment, după încetarea lui, tusea poate reveni.

Ciocolată conţine un compus, teobromina, care nu face altceva decât să relaxeze nervii senzoriali şi astfel, reflexul natural de a tuşi, dispare. Deci, rămâne să aşteptăm studii mai serioase.

Citeşte tu mai departe aici: https://www.curademiere.ro/remedii-naturale-pentru-ameliorarea-tusei/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+CuraDeMiere+%28Cura+de+Miere+-+Revista+online+de+bun+gust%29

Comentarii

comentarii