ReMetal Sculptură Reșița 2022 – Cea de a doua ediție a proiectului VIDEO

Primăria Municipiului Reșița lansează cea de a doua ediție a proiectului „ReMetal Sculptură Reșița 2022” – care face parte din strategia orașului de regenerare urbană, prin industrii creative. În Reșița se derulează un proiect care vizează reabilitarea și revitalizarea Halei Minda. Scopul este de a dezvolta aici facilități de tip „markerspace” de învățare practică, în laboratoare, a prelucrării metalului, atât pentru elevi cât și pentru firmele de profil din oraș.

Una din principalele funcționalități, ale halei Minda, va fi prelucrarea metalelor, construirea de lucrări monumentale de artă, dar echipamentele din dotarea vizată vor fi utilizate inclusiv pentru sprijinul pregătirii viitorilor specialiști în industria metalelor. Prima ediție, ReMetal Sculptură Reșița 2021, s-a concretizat prin vernisajul primelor șase lucrări de sculptură monumentală în metal ale sculptorilor, acum primăria municipiului de pe Bârzava duce mai departe acest concept și a invitat alți 6 artiști contemporani. În prezent sunt organizate vizite ghidate pentru promovarea întregului proces.

Peste 180 de pe persoane au participant la evenimentul de lansare, urmat de sute de elevi, studenți, parteneri, firme și ONG-uri locale care identifică viitoare oportunități în acest spațiu, pe care îl ia în primire comunitatea.

Comentarii

comentarii