Reșița 250 de ani – Orașul de foc, o istorie a Reșiței, o istorie a nașterii și devenirii industriei VIDEO

În anul în care Reșița sărbătorește 250 de ani de industrie la Reșița, regizorul și producătorul Sabin Dorohoi lansează filmul Orașul de foc, o istorie a Reșiței, o istorie a nașterii și devenirii industriei reșițene. Filmul este un documentar artistic care a fost ilustrat cu imagini de epocă interpretate artistic de regizorul Sabin Dorohoi. Este cel mai lung și mai complex proiect de tip documentar realizat de Sabin Dorohoi, I-au trebuit artistului aproape trei ani pentru acest proiect.


La fel ca și în trilogia despre Banatul Montan, serie de documentare realizate de Sabin Dorohoi în urmă cu câțiva ani povestitor și personaj central este Ancuța Dorohoi, sora regizorului, la fel de emoționată la avanpremieră ca și Sabin. Documentarul a fost foarte mult filmat la interior datorită pandemiei.

Documetarul orașul de foc este un proiect sprijinit financiar de Consiliul Județean și Primăria Reșița.
Orașul de foc este despre trecut, industrie, dar și despre oameni locului. Spre exemplu pe parcursul filmului a fost folosită o căruță și un atelaj, iar proprietarul a fost parte a acestui proiect.

La ieșirea din sală, după avanpremieră reșițenii prezenți au fost extrem de emoționați , iar cuvintele au fost la superlativ.
Sala Dacia a fost locul celor două avanpremiere ale orașului de foc, iar premiera națională este programată pe 18 decembrie, după care documentarul va putea fi găsit și în mediul on-line.

Comentarii

comentarii

One thought on “Reșița 250 de ani – Orașul de foc, o istorie a Reșiței, o istorie a nașterii și devenirii industriei VIDEO

Comments are closed.