„Reșița 250”: Din 3 februarie, etapa a IV-a de întrebări privind istoria, cultura, sportul și mediul înconjurător

Anul trecut, la 3 iulie 2020, de ziua de naștere a Reșiței industriale, se punea punct la prima etapă a unui concurs online dedicat istoriei, a culturii, a sportului Reșiței, dar și a mediului  înconjurător al fostei Cetăți de foc. Concursul a fost inițiat atunci de Centrul Universitar din Reșița al Universității „Babeș – Bolyai” din Cluj-Napoca, de Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Caraș-Severin, de Forumul Democratic al Germanilor din jud. Caraș-Severin și de Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților Reșița, care lansau invitația celor care iubesc istoria Reșiței și împrejurimile ei de a participa la acesta. Între timp s-au alăturat inițiativei privind desfășurarea a încă trei etape din concursul online, Muzeul Cineastului Amator din Reșița și redacția revistei „Reflex: Artă – Cultură – Civilizație”, de asemenea din municipiul de pe Bârzava. Întrebările au fost încărcate de fiecare dată pe platforma online a Centrului Universitar din Reșița precum și pe paginile de Facebook ale Bibliotecii Județene și ale Forumului German din Reșița.

Concursul nostru online dedicat REȘIȚEI, la 250 de ani de industrie intră, acum, într-o ultimă etapă, cea de a IV-a, cu un ultim rând de întrebări. Acesta va fi publicat în mediul online în perioada 3 februarie – 12 martie 2021 și va conține 60 de întrebări privind Reșița noastră dragă, concepute cu mult drag de prof. univ. dr. Gheorghe Popovici, care vor fi încărcate în fiecare miercuri și vineri în spațiul online. La sfârșitul concursului nostru vom avea 250 de întrebări care vor fi publicate într-o carte realizată de Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Caraș-Severin și dedicată evenimentului din 3 iulie 2021: sărbătorirea celor 250 de ani de industrie la Reșița.

Sintetizând, cele patru etape ale concursului arată astfel:

Etapa I: 22 mai – 1 iulie 2020, cu 60 de întrebări;

Etapa a II-a: 2 septembrie – 16 octombrie 2020, cu 70 de întrebări;

Etapa a III-a: 4 noiembrie – 11 decembrie 2020, cu 60 de întrebări;

Etapa a IV-a: 3 februarie – 12 martie 2021, cu 60 de întrebări.

Organizatorii aduc mulțumiri tuturor celor implicați în reușita proiectului și îi invită pe toți împătimiții și pe cei care cred în Reșița noastră, să le fie și pe mai departe alături!

Erwin Josef Țigla

Comentarii

comentarii

One thought on “„Reșița 250”: Din 3 februarie, etapa a IV-a de întrebări privind istoria, cultura, sportul și mediul înconjurător

Comments are closed.