Reşita acoperită de zăpadă – Cod portocaliu – Interventie in forta VIDEO

Reşiţenii spun că de ani buni la Reşita nu a mai nins aşa de mult. Peste oraş şi Caras Severin, a nins aproape 48 de ore continuu. Oraşul este acoperit de zăpadă şi fiecare se descurcă cum poate. Autorităţile locale au în grijă principalele artere de circulaţie din oraş. Fiindcă a nins continuu, această activitate s-a desfășurat non stop. Angajații de la deszăpezire si întreținere a patrimoniului din cadrul Primăriei Reșița, au lucrat la foc continuu și în weekend. Utilajele au acționat cu lamele si plugurile, s-a răspândit sare și clorură, iar in dreptul stațiilor de autobuz și la trecerilor de pietoni, s-a intervenit la lopată pentru un acces mai ușor.

Reşiţenii nu au stat pe gânduri și au pus mâna pe lopeţi şi în cele mai multe zone din oraş, au trecut la deszăpezire. Unii în fața blocului, alții prin parcări. Un exemplu de urmat este cel al unui cetățean cu grad grav de handicap. Deşi nu are o mână şi un picior şi se deplasează cu ajutorul unui cărucior, omul nu cere ajutorul nimănui. Aşa cum a putut, a pus mâna pe o lopată şi a trecut la scoaterea zăpezii din parcare pentru a avea acces la autoturismul hicomat care este singurul lui mijloc de deplasare.

Cu toate acestea, mulţi cetăţeni aşteaptă ca alţii să le cureţe trotuarul şi parcările. Eventual ca angajații primăriei să le curețe și în fața blocului.

Primăria Reşita a scos utilajele pe traseu încă de vineri seara, iar personalul a fost prezent la serviciu în program de 24 de ore. Mai multe autocamioane au fost blocate la ieşirea din Reşita spre Caransebeş pe DN58. Şoferii au aşteptat ca drumarii să acţioneze cu material antiderapant pentru a putea pleca din oraş pe drumurile în pantă spre Caransebeş.

Iată ce spune și comunicatul Primăriei Resita:

Județul Caraș Severin s-a aflat timp de 48 de ore sub cod portocaliu de ninsori, fapt care a determinat o mobilizare în forță a echipelor de intervenție și la nivelul Municipiului Reșița.

Astfel, începând de vineri seara, angajații Direcției pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului au acționat la nivelul municiului cu cinci utilaje cu lame și sărărițe, două utilaje cu lame și rezervoare de clorură, două tractoare cu lame tractate, un utilitar 4×4 pentru zonele înguste și pentru intervenții rapide. Mai mult, au fost închiriate utilaje de la agenții economici pentru a se putea face față solicitărilor. S-au consumat până în această seară aproximativ 75 de tone de sare și 20 de tone de clorură. Stocurile sunt suficiente pentru perioada următoare. În zilele care urmează se va acționa în special pe microraioane, caritere și zonele înguste. Pe arterele principale ale municipiului se circula fără probleme dar în condiții de iarnă, probleme mai există în cartierele limitrofe și localitățile aparținătoare unde încă se mai intervine și la această oră.

Totodată, Primăria Reșița face apel către toți cetățenii, persoane fizice și juridice, asociații de locatari/proprietari, instituții publice și private și operatori economici să intervină pentru a degaja zăpada și gheața de pe trotuare și căile de acces asigurând astfel circulația normală a cetățenilor, în conformitate cu prevederile legislative privind obligațiile și răspunderile care revin atat autorităților administrației publice, agenților economici dar și cetățenilor pentru buna gospodărire a localității, mai precis Hotărârea Consiliului Local nr. 69/2014 privind măsurile pentru buna gospodărire a localități, cap.A, art. c) dar și a Hotărârii Consiliului Local nr. 95/2016 privind Regulamentul de funcționare a asociațiilor de locatari/proprietari, cap. III art.16, lit B), alin. (23).

Începând cu data de 17.12.2018, inspectorii din cadrul Primăriei Municipiului Reșița vor efectua controale pe raza municipiului urmând a aplica sancțiuni contravenționale, conform legislației în vigoare, cu amenzi cuprinse între 500-2500 lei.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments