Resita are schita de buget local gata – Acesta depinde de bugetul national

Bugetul urbei ”creionat” din timp de către administrația locală în așteptarea aprobării celui de la nivel național.

Consilierii locali au revenit la muncă în forță fiind reuniți într-o ședință extraordinară în care s-au făcut câteva reglementări bugetare. Primarul a făcut referire și la bugetul pe 2017 pe care administrația îl va aproba după ce va fi făcut bugetul la nivel național.

”Niciodată nu poți termina anul bugetar pe zero și atunci rămân ori bani de dat, ori de luat. Până la aprobarea noului buget pe 2017 se crează niște rezerve ca să poată fi făcute anumite plăți în luna ianuarie, februarie, sperăm să reușim până undeva la jumatea lui februarie să terminăm bugetul pe 2017. Nu ține de noi. Ține de faptul că mai întâi se face bugetul la nivel național, împărțirile pe județe, pe UAT-uri și apoi putem valida și bugetul nostru”, a explicat edilul necesitatea ședinței extraordinare.

Deși se așteaptă aprobarea bugetului pe 2017 la nivel național, Popa spune că în Primărie se ”creionează” bugetul urbei pentru anul care tocmai a început și se lucrează la el sub o formă cum nu s-a mai lucrat până acum în administrația locală.

”Noi lucrăm la bugetul Reșiței într-o formă în care nu s-a mai lucrat până acum, down to up, de jos în sus, pe fiecare direcție, pe fiecare serviciu și încercăm să-l creionăm astfel încât să nu mai existe dezechilibre sau surprize în lunile septembrie, octombrie, pe sfârșit de an”, a mai spus primarul Popa.

Comentarii

comentarii