Resita pe harta oraselor verzi din Europa – Avem prima staţie electrică de încărcare auto VIDEO

Primăria Municipiului Reşiţa a inaugurat prima staţie electrică de încărcare auto. Începând de ieri, deţinătorii de maşini electrice din municipiul de pe Bârzava, sau care tranzitează Reșița, pot beneficia de o staţie de încărcare gândită special pentru orice tip de maşină electrică. Stația de încărcare este amplasată chiar în centrul orașului, în piața 1 Decembrie 1918, în apropierea Primăriei Municipiului Reşiţa şi este disponibilă non-stop, în regim gratuit pentru taximetrele electrice.

La Reșița vor fi introduse taximetre electrice. In urmatorii doi ani, un sfert din numarul taximetrelor din oras vor fi electrice. Asociatia tximetristilor a primit cu bucurie propunerea. Consilierii locali au aprobat, în cadrul ultimei sedinte cu unanimitate de voturi, noul Regulament de taximetrie, care prevede ca până la finele anului 2020, un sfert din taximetrele din municipiu să fie electrice.

Autoritatile spun ca este o actiune curajoasă si pe care au convenit-o împreună cu Asociaţia Taximetriştilor din Reşiţa. În următoarele două săptămâni, urmează să fie montate inca doua staţii electrice in cel mai populat cartier al orasului: una in zona Intim, cealalta la Victoria – ceea ce ar putea să fie un semnal de bun augur şi la nivel naţional. Timp de doi ani, alimentarea este gratuită.

Comentarii

comentarii