Reșițeni la întâlnire ecumenică din Suedia

În perioada 11-16 martie 2015, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian Mic, Episcop al Caransebeșului, un grup format din 4 elevi ai Colegiului Național ,,Traian Lalescu” Reșița, coordonați de pr.prof. Nicolae Chiosa, s-a deplasat in Suedia pentru a participa la ședința de pregătire a celei de-a șaptea ediții a taberei ecumenice din cadrul proiectului Da EurHome a EurHope, ce se va desfășura în perioada 29 iulie- 5 august în Centrul Giovanni Paolo II din Loreto, Italia.

Ședința de pregătire a avut loc în Vadstena, oraș de o desoebită importanță pentru Bisetrica Luterană, acesta fiind locul în care Sfânta Brigita a Suediei a înființat în anul 1350 prima mânăstire a ordinului care îi poartă numele, astăzi un important centru de pelerinaj. Membrii delegațiilor participante s-au întâlnit pentru a discuta în detaliu programul activităților ce vor fi desfășurate în tabără, dar și pentru a menține aprinsă prin rugăciune flacăra ecumenismului.

Tema taberei din acest an se va concentra în jurul Perlelor Vieții, un rosariu neconfesional, prin intermediul căruia tinerii participanți vor putea aprofunda subiecte precum raporturile credincioșilor cu Dumnezeu, Sfânta Taină a Botezului, iubirea creștină, moartea și învierea lui Iisus Cristos. Semnificația aparte a Perlelor Vieții a fost explicată chiar de episcopul emerit Martin Lönnebo, creatorul acestora, pe care membrii delegaților participante au avut ocazia de a-l cunoaște sâmbăta, 14 martie, la o întâlnire în dioceza Linköping.

Un eveniment important în parcursul proiectului ecumenic Da EurHome a EurHope este că, anul acesta, cu ocazia celei de-a șaptea ediții a taberei, celor cinci țări care au participat până acum (România, Italia, Marea Britanie, Suedia, Danemarca) li se vor alătura delegații din Ungaria și Serbia.


Maria Avram

Comentarii

comentarii