Resiteni, nu va speriati! – Amplu exercițiu de cooperare în Centrul Civic al Reșiței

În data de 06.06.2018, în jurul orei 10:00, în Centrul Civic al Reșiței, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”SEMENIC” al județului Caraș-Severin va organiza și desfășura un amplu exercițiu de cooperare pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de producerea unui seism.

Conform scenariului exercițiului, epicentrul seismului va fi localizat în apropiere de municipiul Reşiţa. Intensitatea cutremurului, estimată din observaţii, va fi destul de puternică. Cutremurul va dura aproximativ 15 secunde şi va fi urmat de două replici de 3,9, respectiv 3,2 grade pe scara Richter, cea mai afectată fiind localitatea Reşiţa. În urma producerii cutremurului, se vor înregistra avarii la reţelele de electricitate, apă, canalizare şi vor fi afectate mai multe imobile, dintre care şi Palatul Administrativ şi Primăria Reşiţa, unde se vor prăbuşi elemente de mobilier peste câteva persoane din clădire.

Obiectivele acestui tip de exerciții sunt, printre altele, exersarea și menţinerea cooperării intra- și interinstituţionale şi antrenarea tuturor structurilor cu atribuţii în gestionarea situaţiei de urgenţă produse, precum și perfecţionarea pregătirii efectivelor în executarea operaţiunilor de intervenţie specifice misiunilor în cazul producerii seismelor.

Pe parcursul exercițiului se vor urmări antrenarea personalului propriu şi a celorlalte forţe cu care se cooperează în vederea gestionării unei situaţii de urgenţă în care sunt implicate victime multiple şi personal de intervenţie numeros aparţinând mai multor structuri, modalităţile de alertare a structurilor vizate și timpii de reacţie corespunzător registrului de riscuri şi capabilităţi judeţean.

Pentru gestionarea acestei situații, vor coopera și colabora Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin, Instituţia Prefectului – judeţul Caraş-Severin, Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Primăria Municipiului Reşiţa, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Reşiţa, Poliţia Locală a Municipiului Reşiţa, Direcţia de Sănătate Publică Caraş-Severin, Unitatea de Primiri Urgenţe Reşiţa, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin, Societatea de Cruce Roşie – Filiala Caraş-Severin, Serviciul Salvamont – Salvaspeo Caraş-Severin, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin, Inspectoratul Judeţean în Construcţii Caraş-Severin, operatori economici – furnizori de utilităţi.

Compartimentul Informare si Relatii Publice
Purtător de cuvânt plt.maj. Tocmelea Magdalena

Comentarii

comentarii