Resitenii au preferat sa se uite la televizor, cativa oameni au trecut prin Centrul Civic

In timpul protestelor de la Bucuresti si din țară, resitenii au preferat sa se uite la televizor, să urmărească evenimentele de acasă. Doar cativa oameni au trecut prin Centrul Civic. La un moment dat, în jurul orei 21, cineva a adus și un steag tricolor, au mai fost aprinse câteva lumânări după care, oamenii au plecat acasă.

Asa arata Piata 1 Decembrie la ora 23 si 21 de minute.

Lagat de aceasta problemă, am preluat de pe pagina de fb a tânărului Serban Danilă următoarele gânduri fiindcă trebuie să fie cunoscute de toți reșițenii, sau mă rog- de cei, sau cărora, chiar le pasă. Sau le mai pasă.

Nu înțeleg următoarea realitate şi mă surprinde paradoxul următoarei situații:
1) Timişoara, un oraş de peste 350 mii de locuitori, cel mai mare din zona de vest a ţării, un oraş cu o prosperitate continuă, sănătoasă, care se regăseşte şi în arealul de jur – împrejur al oraşului, un oraş cu şomaj 1.6% care dă de lucru la foarte mulţi oameni din comunele din apropierea a 50 km, fabricile ridicate şi care încă sunt în curs de ridicare au un export uriaş, cu o infrastructură dezvoltată, deţine şi promovează o viaţă culturală diversificata, posibilităţi de petrecere a timpului liber sunt infinite, locuri de muncă în continuă creştere prin aportul investiţiilor străine, este putere de cumpărare prin prisma faptului că în 2 ani vor fi 4 Mall-uri
.. deci, pe scurt, un oraş cu perspective mari, oamenii -10 000 la număr au fost în Piaţa Operei- ies în stradă să protesteze împotriva corupţiei, hoţiei, minciunii din România, asta deşi ei duc o viaţă decentă am putea spune.
2) Resita -un oraş de 70.000 de suflete (în continuă scădere), oraşul meu natal şi de suflet, un oraş cândva motor al industriei româneşti, cu un know-how şi o cultură tehnică şi tehnologică aprofundata în generatoare, motoare diesel, reductoare, metalurgie etc. – Intre timp DISTRUSE, un oraş care de ceva ani buni încoace pentru cei tineri nu poate oferi nimic sustenabil, decent, de perspectivă. Merg pe stradă şi citesc în privirea oamenilor, tristeţe, neputinţă, lipsa unei bătrâneţi fără griji şi multe alte frământări. Un oraş condus de mulţi ani încoace (să tot fie vreo 20) de oameni – nu vreau să nominalizez – cu un caracter dubios, fără viziune, fără ambiţii profesionale, fără rezultate palpabile şi benefice societăţii. Un oraş care pare tot mai dezolant, distrus de corupţie, interese personale, indiferentă, lipsa de asumare a răspunderii. Din păcate, cu toate cele enumerate mai sus din care se poate trage uşor concluzia lipsei de perspective, nu am văzut să se iasă în stradă, să se ia atitudine, să se ceară O SCHIMBARE… şi nu înţeleg de ce… ori nu am pus eu problema bine, ori chiar în Reşita s-a instalat cu rădăcini adânci indiferenta. Cert este… CORUPŢIA UCIDE… asta s-a demonstrat în REALITATE.PĂCAT…

Serban Danila – Resita 4 noiembrie – ora 23:50

piata 1 dec ora 23 si 21

Comentarii

comentarii