Reșițenii continua goana după mărțișoare VIDEO

Reșițenii continua goana după mărțișoare! Simbolul mărțișorului a trecut demult de firul alb-rosu împletit, iar locuitorii municipiului de pe Bârzava au o gamă largă de unde pot alege: de la trifoi cu patru foi, coșar, mărțișoarele făcute manual, și până la mărțișoarele dulci.

Fie că le cumpără pentru rude apropiate, pentru prietene sau pentru colege ori profesoare, reșițenii au început să caute mărțișorul perfect inca de acum o saptamana. Oferta este generoasă, iar prețurile pentru pentru fiecare buzunar: de la 1 leu și până la 20 de lei.

Vânzătoarii spun că cele mai căutate sunt martisoarele tip broșe pentru că pot fi folosite și în alte conjuncturi.

Cei care vor să ofere un mărțișor mai special, pot alege din mărțisoare hand-made sau mărțișoare dulci. Din câte spun creatorii acestor mărțișoare, reșițenii au început să prindă gustul acestora și caută modele cât mai inedite.

Mărțișorul este un mic obiect de podoabă legat de un șnur împletit dintr-un fir alb și unul roșu, care apare în tradiția românilor și a unor populații învecinate. Femeile și fetele primesc mărțișoare și le poartă pe durata lunii martie, ca semn al sosirii primăverii. In Moldova, exista obiceiul ca si fetele sa daruiasca martisoare baietilor.

Comentarii

comentarii