Resitenii nu se lasa la brasoveni, edilii vor drum de promenada cu belvedere

Primarul Mihai Stepanescu vrea să ofere reşiţenilor posibilitatea de a privi oraşul de sus, aşa cum fac braşovenii, prin realizarea unui drum de promenadă.
Administraţia locală reşiţeana a semnat un contract cu Miniserul Dezvoltării pentru realizarea unui drum de legătura între zona Ateneului şi a Parcului de Locomotive.

Este vorba de o investiţie care va costa circa 800 de mii de euro.

Anul acesta, pentru începerea lucrărilor, au fost acordaţi un miliard de lei vechi şi se pare că restul banilor vor fi acordaţi anul viitor.

Acest proiect presupune realizarea unei legături rutiere cu o lungime de 925 de metri, cu plecare din zona Triaj până la Unitatea Militară, cu o suprafaţă carosabilă asfaltata ce va avea o lăţime de 3,5 metri.

Este de fapt un drum de acces şi o alee de promenadă, aşa cum spunea chiar primarul Mihai Stepanescu.

„În situaţia în care avem intervenţie la pădure, ştiţi foarte bine că există arborete de răşinoase iar pompierii nu au putut să intre acolo. În primul rând se poate crea acces în caz de nevoie şi, în al doilea rând, se poate folosi drumul ca alee de promenadă, cu locuri de oprire, cu bănci …sunt prevăzute şi câteva lucrai de artă, ziduri de sprijin, podete şi cred eu că reşiţenii au posibilitatea să admire Reşita de sus, în linişte, aşa cum fac braşovenii!”, a justificat edilul necesitatea şi destinaţia acestui proiect.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments