Reşiţenii par să înţeleagă situaţia actuală şi stau în case VIDEO

Reşiţenii par să înţeleagă situaţia actuală şi să stea în case. Dacă în mod obişnuit, într-o zi de sâmbătă străzile erau pline de oameni, de această dată, la Reşita, numărul cetăţenilor aflaţi pe străzi, a fost destul de mic. Cu mici excepţii, cei aflaţi pe străzi, spun că sunt nevoiţi să iasă din case pentru cumpărături sau pentru a merge la farmacie. De la un minut la altul, străzile au devenit tot mai goale.

Majoritatea ştiu ce măsuri să ia pentru a se feri de infecţia cu coronavirus. Oamenii spun că sunt precauţi, dar nu se tem de boala atâta timp cât îşi iau măsurile de protecţie. regula de bază este păstrarea distanţei şi evitarea contactului direct.

Unii au măşti şi mănuşi, alţii au chiar şi soluţii de protecţie la ei. Cu toţii spun că măsurile ce s-au luat de către autorităţi, sunt foarte bune şi că evită ieşirea din casă. La Reşita este vreme frumoasă, soarele străluceşte, sunt aproape 20 de grade, dar cu toate acestea, băncile sunt goale. Pe ici pe colo, se mai opreşte câte un om care se odihneşte puţin, apoi pleacă spre casă sau la magazin.

În magazine, accesul se face organizat, în incinta intrând un număr redus de oameni. Restul stau afară la rând, la o distanţă considerabilă unii de alţii. Numărul autoturismelor este şi el deosebit de mic, pentru o zi de sâmbătă.

Reşiţenii par să înţeleagă situaţia actuală şi stau în case. Se pare că majoritatea reşiţenilor au înţeles situaţia şi se conformează cerinţelor.

Comentarii

comentarii