Retea de traficanti de droguri destructurata la Resita VIDEO

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraș-Severin, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, au efectuat un număr de 15 percheziții domiciliare, pe raza municipiilor Reșița și Timișoara, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, constituit în scopul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2018, pe raza municipiului Reșița, a fost constituit un grup infracțional organizat specializat în trafic de droguri de risc, de mare risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Activitatea infracţională a membrilor grupului infracțional organizat a constat în aprovizionarea cu droguri de mare risc (amfetamină și ”ecstasy”) și de risc (cannabis) și distribuirea acestora pe raza municipiului Reșița. Aprovizionarea cu droguri se realiza de la diverse surse din Timișoara, din străinătate și de pe internet.

Ca mod de operare s-a reţinut faptul că, membrii grupării infracționale își desfășurau activitatea pe două paliere, respectiv cel de aprovizionare/coordonare, constituit din 3 membrii ce reprezentau nucleul principal al grupării, și un palier de distribuție. Deși aceștia desfășurau, în cercul relațional restrâns, și activități de distribuție de droguri, pentru efectuarea distribuției la scară largă și pe măsura extinderii activității infracționale, au recrutat și folosit alte persoane în acest sens.

Pe parcursul perioadei monitorizate activitatea grupului infracțional s-a dezvoltat continuu, ajungând, așa cum rezultă din probele administrate în cauză, la un nivel foarte ridicat în ceea ce privește volumul de distribuție, numărul consumatorilor de droguri care apelau la membrii rețelei fiind în continuă creștere.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare au fost ridicate sute de grame de canabis, 1 kilogram de droguri de mare risc şi peste 40 de ghivece cu plante de canabis.

La sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Caraș-Severin, au fost aduse în vederea audierii, un număr de 22 de persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operaţiuni Speciale și Unitătea Centrală de Analiză a Informațiilor.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul polițiștilor din cadrul IPJ Caraș-Severin și jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Glad Voievod” Timișoara.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Comentarii

comentarii