Revelion 2018 Ce sa faci pe 31 decembrie ca sa ai noroc tot anul urmator

Pe întreg Pământul, pe 31 decembrie, unii oameni respectă o serie de tradiţii şi superstiţii ca să aibă noroc în următorul an. Aşa că, pe lângă obiceiurile tradiţionale, poţi să “te ghidezi” şi după alte tradiţii internaţionale ca să ai noroc în 2018.

Iată ce să faci pe 31 decembrie ca să ai noroc tot anul următor.

VÂSCUL ÎN CASĂ

În noaptea dintre ani, în fiecare casă trebuie să existe măcar o crenguţă de vâsc. Aceasta este una dintre cele mai vechi tradiţii despre care se spune că aduc noroc în anul ce vine. Motivul? Vâscul este simbolul universal al regenerării, al renaşterii, al nemuririi, iar dacă crenguţa este aşezată lângă o icoană, vă sporiţi şi şansele de a avea linişte sufletească tot anul.

MÂNCAŢI 12 BOABE DE STRUGURI

În Spania, dar şi în mai multe ţări latine, strugurii sunt purtători ai norocului. Se spune că dacă mănânci 12 boabe de struguri la miezul nopţii, de Revelion, vei avea 12 luni îmbelşugate, dulci, dar şi pline de sănătate.

BĂNUŢI ÎN BORCAN PENTRU BELŞUG

Să ai bani asupra ta atunci când bate miezul nopţii, de Revelion, este una dintre tradiţiile legate de şansele de câştig în următoarele 12 luni. Însă suma este, în toate cazurile, definită. De ce să nu-ţi sporeşti şansele de câştig financiar punând deoparte? Începe încă din noaptea dintre ani să strângi bani într-un borcan, în care să pui orice fel de sumă, în fiecare zi a anului. În felul aceste, şansele tale de câştig bănesc se afla în permanenţă pe o pantă ascendentă.

FĂRĂ CERTURI ÎN AJUN ŞI ÎN NOAPTEA DINTRE ANI

Indiferent cum a fost anul care se încheie, nu-l termină cu situaţii tensionate şi, mai cu seamă, nu intra în 2016 supărat pe cineva. Încheie-ţi socotelile cu cei care te-au supărat sau cu care te-ai certat, împacă-te cu aceştia şi păşeşte în noul an cu gânduri bune. În felul acesta, îşi sporeşti şansele să ai parte de evenimente favorabile ţie şi de relaţii cordiale tot anul.

FRUCTE ROTUNDE ÎN CASĂ

Chiar dacă nu eşti mare fan al fructelor, este recomandat ca în noaptea dintre ani să ai fructe rotunde în casă. Forma sferică este considerată perfectă, fiind asociată cu infinitul, cu continuitatea. În timp ce fructele simbolizează vitalitate, sănătate, forma rotundă a acestora sporeşte şi şansele la perpetuitate în lucrurile bune din viaţa ta.

SPARGE VESELĂ VECHE DIN CASĂ

Nimeni nu spune că trebuie să spargi toate cănile, paharele şi farfuriile din casă, dar scapă de cele vechi, ciobite. Cumpără-ţi ceva nou pentru casa pe care să-l expui în noaptea dintre ani şi scapă de un obiect vechi din casă. Dar nu oricum! Sparge-l în bucăţi ca să alungi ghinionul din casă!

MĂNÂNCĂ TĂIŢEI

În cultura est-asiatica, tăiţeii cât mai lungi simbolizează longevitate. Pentru o viaţă cât mai lungă, prepara o mâncare care să conţină tăiţei şi ia o gură după ce ceasul bate miezul nopţii, de Revelion.

NU MÂNCA PUI

Poţi pune aproape orice pe masa de Revelion, mai puţin preparate din pui. De ce? Se spune că această pasăre alunga norocul cu cotcodăcitul ei şi te trage în trecut prin faptul că scarmăna în spate cu ghearele.

MĂNÂNCĂ PESTE

Peştele este echivalentul biblic al abundenţei, al renaşterii, motiv pentru care preparatele din peste sunt de bun augur dacă le mănânci în noaptea dintre ani. Atenţia însă! Mănâncă peştele întreg, nu tăiat felii sau bucăţele, căci altfel îţi transformi şi norocul în fărâmături.

MĂNÂNCĂ RODII

Să mănânci rodii în noaptea dintre ani este tradiţie originară din Turcia, despre care se spune că aduce noroc. Cum? Culoarea roşie reprezintă inima omului plină de sănătate, aceasta simbolistică fiind, de altfel, susţinută şi de lumea medicală care a descoperit că rodiile sunt benefice pentru sănătate. Totodată, fructul şi seminţele rodiei sunt rotunde, formă sferică reprezentant continuitate şi prosperitate.

MĂNÂNCĂ ŞI CEVA VERDE

De pe coastele Americii de Sud până în Europa, oamenii obişnuiesc să mănânce ceva verde în noaptea dintre ani pentru a avea spor la bani. Verdele simbolizează abundenta bănească, dar şi sănătatea de care avem toţi nevoie pentru a ne putea bucura cu adevărat de câştigurile financiare. Aşadar, în noaptea dintre ani, mâncaţi legume verzi pentru prosperitate, dar şi pentru sănătate.

SCAPĂ DE DATORII ÎNAINTE DE MIEZUL NOPŢII

Nu intra în noul an cu datorii, căci în următoarele 12 luni vei fi nevoit mereu să dai bani. Încearcă să-ţi achiţi datoriile până la miezul nopţii, de Revelion, ca să porneşti în noul an doar cu perspective de câştig, nu de acumulare de datorii.

POARTĂ CEVA ROŞU SAU CEVA NOU

Creşte-ţi şansele de a avea o viaţă intensă, pasională, dar şi plină de noutăţi purtând ceva roşu pe tine sau ceva nou (sau nepurtat până atunci) de Revelion.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments