Revelion în dres de baie la cădiţele de pe malul Cernei, la Herculane VIDEO

Revelion în dres de baie la cădiţele de pe malul Cernei. Trecătorul aflat în trafic prin staţiunea Băile Herculane, ajuns în zona ,,7 Izvoare”, are parte de un spectacol mai puţin obişnuit. Pe marginea drumului la ieşirea spre munte din oraşul – staţiune Băile Herculane – pe malul râului Cerna, se întâlnesc cu o grămadă de oameni care în plină iarnă, umblă pe marginea drumului în slip sau în dres de baie. Alții, în halate de baie. Asta fiindcă în apropiere, se află mai multe bazine amenajate în aer liber. Acestea sunt ,,cădiţele” sau micile bazine amenajate de turişti în care se practică un tratament balnear în aer liber. Acestea colectează apa termală sulfuroasă ce vine direct de la izvoarele dintre pietre şi are o temperatură cuprinsă între 40 şi 60 de grade Celsius.

 

 

Fie zi sau noapte, iarnă sau vară, bazinele sunt luate cu asalt de sute de turişti veniţi din toată ţara. Îngrămădiţi unul în altul, aceştia se bucură de binefacerile apelor termale. Fiecare este convins că apa de aici este mult mai bună şi are calităţi mai deosebite decât cele de la bazele de tratament din stațiune fiindcă aceasta vine direct de la sursă, din pământ.

Revelion în dres de baie la cădiţele de pe malul Cernei. Locurile de scaldă nu sunt părăsite nici măcar în noaptea de revelion. Chiar dacă este trecerea dintre ani, la ora 24, bazinele sunt pline cu turişti. Aceștia nu au uitat sticla de șampanie, paharele cu vin și lumânările de ocazie pentru a marca evenimentul. Patru tinere de la Pensiunea Dimitrios aflată la câțiva km pe Valea Cernei, au decis să petreacă o noapte de revelion mai aparte. Așa că, au lăsat luxul și confortul de patru stele al pensiunii și au plecat ,,în jos, pe un mal frumos, la loc de lecuire și de îmbăîiere”. Adică, la cădițe.

Acolo, plin de turiști de toate vârstele și din toată țara. Fiindcă este sărbătoare, fetele au adus cu ele și șampania iar acolo, au găsit oameni gospodari și aprovizionați cu…..vin de calitate. Deci, atmoesfera era creată. Unde mai pui că  cei mai curajoşi, fac un tratament special de călire. Cu trupurile încinse din bazinele cu apă termală, aceştia intră în apele reci ale râului Cerna. Adică, se face o trecere bruscă de la 40, la 4 grade Celsius. Practicanţii spun că acest tratament, în noaptea de anul nou, le aduce sănătate şi-i căleşte.

Revelion în dres de baie la cădiţele de pe malul Cernei. După ce au ieşit din cădiţele cu apa sulfuroasă, fetele beneficiază şi de un masaj pe cinste ca să fie pregătite pentru petrecerea de a doua zi, din 1 ianuarie. Aceasta s-a întâmplat în salonul de masaj al Pensiunii Dimitrios, iar mâinile pricepute ale Cristinei, alaturi de uleiurile și ceaiurile pe care le folosește, au darul de revigora organismul după o baie la cădițe.

 

Comentarii

comentarii