Rezultat așteptat si repetat la Bursa locurilor de muncă: putini interesați și nici un angajat

Tineri neinteresați și vârstnici neacceptați. Spunem asta fiindcă pe tineri nu prea i-a interesat ce se întâmplă acolo iar cei trecuți de 45 de ani și care căutau un loc de muncă și ar fi acceptat orice post, au fost refuzați din start din diferite motive.
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Caraş-Severin a organizat azi, 25 septembrie 2015, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi. Întâlnirea dintre angajatori şi absolvenţi a avut loc la Reşiţa, la Casa de Cultura. Exact așa cum s-a întâmplat la precedenta Bursă ce a avut loc la Camera de Comerț – și de această dată, numărul locurilor de muncă a fost mai mare decât al celor interesați de un loc de muncă.

Prezenţi la bursă au fost 35 agenţi economici, care au oferit absolvenţilor şi persoanelor în căutarea unui loc de muncă un număr de 120 locuri de muncă.
La fel ca şi anul trecut, şi la această ediţie, locurile de muncă au fost variate, acoperind domenii diferite de activitate, cele mai multe fiind in domeniul comerţului , serviciilor şi confecţiilor. Pentru persoanele cu studii superioare au fost oferite preponderent posturi de inginer .
Situaţia detaliată a organizării Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi din acest an este următoarea:

Nr. agenţi economici participanţi 35
Nr. locuri de muncă oferite 120
Nr. persoane participante 67
Nr. absolvenţi participanţi 20
Nr. absolvenţi selectaţi în vederea încadrării 11
Nr. absolventi încadraţi pe loc 0

Atât agenţii economici, cât şi absolvenţii au primit la bursă pliante care au conţinut informaţii referitoare la serviciile oferite , precum şi facilităţile de care pot beneficia atât absolvenţii cât şi angajatorii, dacă apelează la serviciile Agenţiei.

Locurile de muncă rămase vacante în urma Bursei vor putea fi consultate la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Reşiţa, str. Traian Lalescu nr 17, precum şi la sediile Agenţiilor locale din judeţ , unde vor fi emise repartiţii persoanelor ce întrunesc condiţiile impuse de angajatori.

Comentarii

comentarii