Rocada mare și rocada mică între Prefectură, Finațele reșițene și Agenția de mediu

Piesele jocului se numesc: Sebastian Purec – ieșit din joc, Corina Pricope – nou intrată, Doru Cosma – în teren și se pregătește pe margini, Carmen Sorescu. Mai sunt cei de pe margini, adică cei de la butoane iar acest lucru, ne dovedește că mari și încurcate mai sunt drumurile, cărările și bulevardele politicii la români. Și o să vedeți și de ce spunem asta. Probabil că la prima vedere o să vă întrebați ce legătură ar putea fi între ANA-ul și Agenția de mediu din titlu ?! Paiii, ar cam fi unele încrengături și jocuri politice în care piesele de joc sunt oamenii. Mai exact, directorii acestor instituții.

Sebastian_Purec_noul_subprefect
Sec, informația ar suna în felul următor: la Agentia de Protectie a Mediului Caras-Severin, în locul fostului director Sebastian Purec ajuns acum subprefect și care-i luase locul lui Carmen Sorescu, a venit acum o doamnă director tocmai de….Bacău. Ați auzit bine, la șefia Agenției de Protectie a Mediului Caras-Severin, este director doamna Corina Pricope. Numai că doamnia sa este – sau a fost – mă rog – vom afla și asta, directoarea Agentiei pentru Protectia Mediului…. Bacau. Tot acolo este și membră marcantă a PNL. Cei de la Reșița au fost anunțați telefonic de această numire, mai exact, despre faptul că doamna Pricope este detașată doar temporar pe o perioadă de 6 luni în funcția de director executiv la Resita. Exact 6 luni cât va dura suspendarea și procesul pe care fosta directoare Carmen Sorescu, îl are cu instituția. Chiar dacă procesul s-ar termina mâine, Carmen Sorescu nu ar putea reveni pe funcție din cauza ….celor 6 luni de care vorbeam mai sus.
doru-cozma
,, Conform zvonurilor, detașarea Corinei Pricope la Caraș Severin este o metodă de a o înlocui de la conducerea instituției băcăuane. Șefa APM Bacău este în funcție de la finele lui 2012, ea conducând instituția și în perioada 2005-2009. Corina Pricope este membru PNL, iar locul ei ar urma să fie luat, cât de curând, de un membru al partidului de guvernământ – PSD” spun jurnaliștii de la cotidianul online zdb.ro
corina-pricope-610x369
Fără a ne da noi mari previzioniști sau previzionari, suntem siguri că la trecerea acestui termen, Carmen Sorescu va reveni pe scaunul directorial de la APM Caraș Severin. Fiindcă vorbim de scaune – stând strâmb, dar judecând drept, să ne reamintim că doamna Sorescu – căreia nu i se putea reproșa nimic profesional – a fost schimbată din funcție – efectiv peste noapte prin desfacerea contractului de muncă. Locul ei a fost ocupat de ..Sebastian Purec – probabil fără partid fiindcă acum este subprefect. Sau o fi ca și tatăl său, nu știm sigur, cu sentimente UNPR-iste ?
horia-irimia-si-carmen-sorescu
Pe surse am aflat că actuala numire a fost decisă de șeful cel mare de la Agenția Națională pentru Protecția Mediului. Noua sefa, de acum, a APM Caraș-Severin – Corina Pricope, va sosi luni la Reșița pentru ași prelua postul.

Asta ar fi rocada mare, sau mișcarea reginelor. Acum, intră în joc și – probabil pionii. Unul – adică Purec ajunge subprefect și………..aici urmează lovitura de șoc, la Bacău, la ANAF, pleacă Doru Cosma – PNL – parcă, dar cu siguranță fost PDL. Acesta numai ce revenise de vreo 3 luni la șefia ANAF Caraș Severin după ce umblase pe la Zalău și Timiș. Nu știm deocamdată pe ce funcție merge Doru Cosma la ANAF Bacău, dar știm sigur că a ajuns acolo. Nu știm de ce, dar avem impresia că tare seamănă povestea dânsului, cu povestea doamnei Corina Pricope.
foto internet si zdb.ro

Comentarii

comentarii