Romania -Tara ajutorului social! Statul da bani oamenilor care nu mai vor să muncească

Nici munca la ţară nu mai e ce a fost. Să găseşti un zilier pentru serele de roşii sau pentru alte munci ale câmpului pare mai greu decât să câştigi premiul cel mare la loterie.

Ce spun şi investitorii, dar şi proprietarii de terenuri, precum şi cei care caută să califice lucrători e că la sat a cam dispărut cheful de muncă.

Vestitele alocaţii…

Am ajuns în România ca, din alocaţii şi alte plăti asigurate de stat, omul să primească la fel de mulţi bani ca atunci când trebuie să pună osul la treaba. Există afaceri în care e o adevărată criză de forţă de muncă.

Şi nici cursurile de recalificare nu sunt eficiente, cât timp asistaţii caută scuze să nu mai muncească. Gândiţi-va, România are 4 milioane de oameni care nu sunt salariaţi. Nicăieri.

La ţară sunt mulţi cei care caută zilieri. Sunt dispuşi să dea chiar 100 de lei pe zi, DAR nu găsesc persoane dornice să pună osul la treaba. În comuna Barnova din judeţul Iaşi, fermierii sunt debusolaţi. În zonă sunt foarte mulţi şomeri pe care muncă îi … plictiseşte îngrozitor.

Ana-Maria Știrbu, proprietar vie: “Am un lot de vie pentru care am căutat cetăţeni pe raza comunei care sunt interesaţi să catige un ban pentru activităţile agricole. Sunt puţine persoane interesate, preferă să stea acasă.”

Şomerii se mulţumesc cu ajutorul de stat şi îşi împart timpul între somn, birtul din sat şi statul la palavre.

Localnic: Aştept să înflorească iasomia, să îmi scot patul afară, să mă culc liniştit.

Reporter: E mai bine acasă decât la muncă?

Localnic: Mai bine ca acasă nu e nicăieri.

La Barnova, ziua de lucru la câmp se plăteşte cu 50 de lei, dar sunt oameni dispuşi să le dea zilierilor chiar şi 120, plus 3 mese pe zi.

Cine vrea cu adevărat să muncească ar putea câştiga cel puţin 1.000 de lei lunar.

Din ajutoarele sociale, adică venitul minim şi alocaţiile copiilor, se poate ajunge la 500 sau chiar 700 de lei, fără să ridici un deget.

Dacă mai ai şi un bătrân bolnav şi neajutorat prin bătătură, statul îţi dă mai mult decât îţi dă angajatorul.

Sursa: https://extranews.ro/romania-ajutor-social-unor-oameni-care-nu-mai-vor-sa-munceasca-e-mai-convenabil-sa-stai-decat-sa-prestezi-munca/

Comentarii

comentarii