Zâmbiți azi!

Românii îşi cumpără pari, în caz că viitura Dunării va aduce şi unguri

romani_unguri_inundatiiÎn aşteptarea viiturii Dunării, românii din zonele vizate de inundaţii se pegătesc pentru cele mai sumbre scenarii. Cea mai mare spaimă este legată de faptul că viitura Dunării ar putea aduce şi unguri, motiv pentru care românii se înghesuie să-şi cumpere pari. „Apa trece, ungurii rămân, de ei trebuie să avem în primul rînd grijă”, a decretat prefectul de Caraş-Severin.
Înarmaţi cu pari şi cu multă răbdare, mii de români se află deja la Baziaş, locul pe unde intră Dunărea în ţară. „Ne-am organizat, vom lucra în schimburi, să fim siguri că nu scapă nici un ungur”, a povestit un localnic. „Am împărţit şi fluturaşi, ca să ştie lumea cum arată ungurii, ca nu cumva să dăm cu parul într-un neamţ sau un austriac.”
Vigilenţa românilor care se află la Baziaş îi dezamăgeşte însă pe locuitorii judeţelor Teleorman, Giurgiu sau Călăraşi, care se tem că la ei nu va mai ajunge nici un ungur. „În mod normal, cei din Baziaş ar trebui să mai lase câte un ungur să treacă, să avem şi noi cui da cu parul în cap”, a sugerat Robert Acrişor, unul din teleromănenii adunaţi în portul Zimnicea.
Acest material este un pamflet si a fost preluat de pe timesnewroman.ro

Comentarii

comentarii