Romeo Dunca: „Ce să faci cu spital plin de bacterii? Nu e destul câți oameni mor deja în spitale? Îl dărâmăm și facem un parc acolo” VIDEO

„Ce să faci cu spital plin de bacterii? Nu e destul câți oameni mor deja în spitale? Îl dărâmăm și facem un parc acolo”, a declarat președintele Consiliului Județean Romeo Dunca, referindu-se la Staționarul III al Spitalului Județean de Urgențe din Reșița. Staționarul III sau spitalul de infecțioase cum este cunoscut de majoritatea reșițenilor ar putea deveni istorie. Președintele Consiliului Județean caraș-Severin, Romeo Dunca a anunțat că ar dori dărâmarea clădirii și nu continuarea investiției acolo. Pentru Staționarul III a fost semnat un contract de finanțare europeană în valoare de 12,5 milioane lei ce presupunea izolarea termică a pereților exteriori, a soclului, a pardoselii și a planșeului peste ultimul nivel; schimbarea tâmplăriei exterioare existente cu tâmplărie performantă energetic din lemn stratificat cu geam termopan; montarea instalației de panouri solare termice cu tuburi vidate care să asigure apa caldă menajeră de consum; montarea pompelor de căldură de tip aer-apă și integrarea acestora în sistemul existent de încălzire; înlocuirea tuturor obiectelor sanitare; sistem de supraveghere video la interior, montat pe holuri dar și scăderea costurilor cu energia din surse primare. Lucrările la acest staționar au întârziat din cauza pandemiei, corpul de clădire fiind destinat pacienților COVID.


„Staționarul III vom încerca să îl scoatem de la finanțarea europeană, deoarece nu investim bani europeni într-o construcție care este în picioare din anii `50, pentru că se știe că oriunde în lume un spital are un număr de ani în care poate funcționa. Practic, renunțăm la o investiție care nu este oportună și vom face acest spital mobil care aduce mult mai mult sistemului medical din județ decât a investi bani pentru a curăța mizeria. Bacteriile au intrat în cărămidă, cine naiba a pomenit să iei bani europeni pentru a curăța tencuiala de pe un spital TBC, de boli infecțioase care are 70 de ani? Este o prostie!”, a declarat Romeo Dunca. Întrebat ce planuri are pentru acea clădire, Romeo Dunca a fost tranșant: „Ce să faci cu spital plin de bacterii? Nu e destul câți oameni mor deja în spitale? Îl dărâmăm și facem un parc acolo sau facem altceva”.

La staționarul funcționează, în prezent, trei secții ale Spitalului Județean de Urgență din Reșița: dermato-venerice, pnemoftiziologie și infecțioase.

Comentarii

comentarii