Rusia a atacat Ucraina, în Marea Neagră! Un război lângă România?

Fierb apele în Marea Neagră, după ce Rusia a atacat şi a capturat trei nave ucrainene în Marea Azov. Federaţia Rusă acuză că ambarcaţiunile vecinilor au încercat să treacă ilegal apele sale teritoriale. Replica Ucrainei a venit imediat: preşedintele a propus instaurarea legii marţiale pentru 60 de zile, perioadă în care puterile armatei vor fi sporite. O astfel de decizie nu s-a luat nici măcar după anexarea Crimeei.

NATO şi Uniunea Europeană au intervenit şi cer Rusiei să calmeze situaţia.

Şi la noi, Ministerul Afacerilor Externe a reacţionat şi a reafirmat sprijinul României pentru integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei şi pentru dreptul de a-şi utiliza apele teritoriale

O filmare arată exact momentul în care unul dintre vasele militare ruseşti lovește o ambarcațiune ucraineană. Urmăriți filmarea în clipul de mai sus din „Observator”.

După atac, Kievul a acuzat Moscova că a comis un act de agresiune şi a anunţat că 6 marinari ar fi fost răniți după ce trupele ruseşti au deschis focul. De asemenea, toate navele au fost avariate.

Citeste tu mai departe aici: https://a1.ro/news/extern/rusia-si-ucraina-conflict-in-marea-neagra-id822015.html?fbclid=IwAR0AroB0ymmwXCvWc0gDXTcGw3lGvCuxdrr6AlN_79dHkxNswCeTKpAZALo

Comentarii

comentarii