@Breaking newsActualitate

S-a deschis sezonul la incendiile de vegetație și în Banatul Montan? VIDEO

Pe parcursul zilei de ieri, 7 septembrie a.c., la nivelul judeţului Caraş-Severin, pompierii militari cărăşeni au desfăşurat 14 misiuni.

Pompierii militari au intervenit pentru stingerea a două incendii de vegetaţie uscată în localităţile Căvăran și Vama Marga, fiind afectate peste 5 ha de teren. Cauza probabilă de producere a fost stabilită ca fiind folosirea focului deschis în spaţii deschise. Reamintim cetăţenilor că utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă!

Folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor este o acțiune periculoasă atât pentru cetățeni, cât și pentru mediul înconjurător, deoarece flăcările se pot propaga într-un timp foarte scurt și pot afecta culturi agricole, locuințe, fond forestier sau, în cele mai grave situații, pot provoca și victime.

În perioada de referinţă, pompierii militari au asigurat măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor în cazul unui accident rutier petrecut pe raza municipiului Caransebeș.

De asemenea, s-au înregistrat 11 intervenţii pentru acordarea primului ajutor calificat, precum și alte situații din categoria asistență persoane.

Comentarii

comentarii