S-a încheiat ROADPOL-SAFETY DAYS – Acțiunile poliției continuă

În perioada 16 – 22 septembrie, polițiștii rutieri cărășeni au acționat în cadrul proiectului ROADPOL-SAFETY DAYS, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora.

În cadrul acestui proiect, polițiștii rutieri au desfășurat acțiuni preventiv-reactive, de conștientizare a tuturor participanților la traficul rutier, cu privire la consecințele la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Astfel, au fost organizate 133 de acțiuni în trafic, pe parcursul cărora au fost verificate aproape 1.100 de autovehicule.

În urma abaterilor constatate, polițiștii rutieri cărășeni au aplicat 662 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe, peste 500, pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Alte 87 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nepurtarea centurii de siguranță și 6 pentru utilizarea telefonului mobil în timpul condusului.

În cele 7 zile, pe drumurile din Caraș-Severin au fost înregistrate cu aproximativ 14% mai puține accidente rutiere cu victime, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Acțiunile privind siguranța pe drumurile publice continuă zilnic, în județul nostru.

Respectați regulile de circulație, pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic!

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.